[osgeo4w] #400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed packages

classic Classic list List threaded Threaded
7 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[osgeo4w] #400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed packages

OSGeo4W
#400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed
packages
---------------------+------------------------------------------------------
Reporter:  saultdon  |       Owner:  osgeo4w-dev@…              
    Type:  defect    |      Status:  new                        
Priority:  major     |   Component:  Installer                  
 Version:            |    Keywords:                            
---------------------+------------------------------------------------------
 If you install SAGA GIS 2.1.0 it works.

 But if you go back into setup later on and do anything, when you hit next
 the installer always switches SAGA to 2.0.8 and installs that version.

 You have to always make sure that you change SAGA back to v2.1.0 so that
 it isn't downgraded.

--
Ticket URL: <http://trac.osgeo.org/osgeo4w/ticket/400>
OSGeo4W <http://trac.osgeo.org/osgeo4w>
OSGeo4W is the Windows installer and package environment for the OSGeo stack.
_______________________________________________
osgeo4w-dev mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/osgeo4w-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [osgeo4w] #400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed packages

OSGeo4W
#400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed
packages
---------------------+------------------------------------------------------
Reporter:  saultdon  |       Owner:  osgeo4w-dev@…              
    Type:  defect    |      Status:  new                        
Priority:  major     |   Component:  Installer                  
 Version:            |    Keywords:                            
---------------------+------------------------------------------------------

Comment(by saultdon):

 This is for the 64bit installer.

--
Ticket URL: <http://trac.osgeo.org/osgeo4w/ticket/400#comment:1>
OSGeo4W <http://trac.osgeo.org/osgeo4w>
OSGeo4W is the Windows installer and package environment for the OSGeo stack.
_______________________________________________
osgeo4w-dev mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/osgeo4w-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [osgeo4w] #400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed packages

OSGeo4W
In reply to this post by OSGeo4W
#400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed
packages
---------------------+------------------------------------------------------
Reporter:  saultdon  |       Owner:  osgeo4w-dev@…              
    Type:  defect    |      Status:  new                        
Priority:  major     |   Component:  Installer                  
 Version:            |    Keywords:                            
---------------------+------------------------------------------------------

Comment(by jef):

 As far as I known QGIS doesn't work with SAGA 2.1.0 yet and it was there
 marked as "test" version.  The "curr"ent version is SAGA 2.0.8.  So what
 you describe should happen when "Curr" is activates installer (and not
 "Exp").

--
Ticket URL: <http://trac.osgeo.org/osgeo4w/ticket/400#comment:2>
OSGeo4W <http://trac.osgeo.org/osgeo4w>
OSGeo4W is the Windows installer and package environment for the OSGeo stack.
_______________________________________________
osgeo4w-dev mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/osgeo4w-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [osgeo4w] #400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed packages

OSGeo4W
In reply to this post by OSGeo4W
#400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed
packages
---------------------+------------------------------------------------------
Reporter:  saultdon  |       Owner:  osgeo4w-dev@…              
    Type:  defect    |      Status:  new                        
Priority:  major     |   Component:  Installer                  
 Version:            |    Keywords:                            
---------------------+------------------------------------------------------

Comment(by saultdon):

 But this is a bug relating to SAGA though and not QGIS.

 When a user installs SAGA 2.1.0 (stable) the installer shouldn't be
 forcing them back to 2.0.8 (legacy).

 I don't really think SAGA (stable at 2.1.0) should be marked as "testing"
 because that's actually the stable release and if the Processing
 framework/plugin in QGIS isn't upgraded to the latest API changes than
 that seems like a separate issue that the Processing Plugin maintainers
 would have to address.

--
Ticket URL: <http://trac.osgeo.org/osgeo4w/ticket/400#comment:3>
OSGeo4W <http://trac.osgeo.org/osgeo4w>
OSGeo4W is the Windows installer and package environment for the OSGeo stack.
_______________________________________________
osgeo4w-dev mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/osgeo4w-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [osgeo4w] #400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed packages

OSGeo4W
In reply to this post by OSGeo4W
#400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed
packages
---------------------+------------------------------------------------------
Reporter:  saultdon  |       Owner:  osgeo4w-dev@…              
    Type:  defect    |      Status:  new                        
Priority:  major     |   Component:  Installer                  
 Version:            |    Keywords:                            
---------------------+------------------------------------------------------

Comment(by saultdon):

 There's an option in the configuration for Processing that looks like it's
 already updated to use SAGA 2.1.0. Because SAGA tools are running in the
 processing toolbox fine without error. I wonder if there are specific SAGA
 2.1.0 tools that won't run in processing?

 When a user has the old saga version (<2.1), they actually have to go into
 the Processing "providers" portion and check "Enable SAGA 2.0.8
 compatibility". This is what's needed with the current OSGeo4W installer.

 [[Image(http://i.imgur.com/WRP7I19.png)]]

--
Ticket URL: <https://trac.osgeo.org/osgeo4w/ticket/400#comment:4>
OSGeo4W <http://trac.osgeo.org/osgeo4w>
OSGeo4W is the Windows installer and package environment for the OSGeo stack.
_______________________________________________
osgeo4w-dev mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/osgeo4w-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [osgeo4w] #400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed packages

OSGeo4W
In reply to this post by OSGeo4W
#400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed
packages
---------------------+------------------------------------------------------
Reporter:  saultdon  |       Owner:  osgeo4w-dev@…              
    Type:  defect    |      Status:  new                        
Priority:  major     |   Component:  Installer                  
 Version:            |    Keywords:                            
---------------------+------------------------------------------------------

Comment(by pcav):

 It should be fixed now. Please check and report here.
 Thanks.

--
Ticket URL: <http://trac.osgeo.org/osgeo4w/ticket/400#comment:5>
OSGeo4W <http://trac.osgeo.org/osgeo4w>
OSGeo4W is the Windows installer and package environment for the OSGeo stack.
_______________________________________________
osgeo4w-dev mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/osgeo4w-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [osgeo4w] #400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed packages

OSGeo4W
In reply to this post by OSGeo4W
#400: SAGA downgrades to 2.0.8 by default when installing or modifying installed
packages
---------------------+------------------------------------------------------
Reporter:  saultdon  |        Owner:  osgeo4w-dev@…              
    Type:  defect    |       Status:  closed                    
Priority:  major     |    Component:  Installer                  
 Version:            |   Resolution:  fixed                      
Keywords:            |  
---------------------+------------------------------------------------------
Changes (by saultdon):

  * status:  new => closed
  * resolution:  => fixed


Comment:

 Works, SAGA stays at 2.1.2 currently.

 Thanks!

--
Ticket URL: <http://trac.osgeo.org/osgeo4w/ticket/400#comment:6>
OSGeo4W <http://trac.osgeo.org/osgeo4w>
OSGeo4W is the Windows installer and package environment for the OSGeo stack.
_______________________________________________
osgeo4w-dev mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/osgeo4w-dev