Wrong native crs

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Wrong native crs

frippe12573
Hello everybody,

I have a problem on native srs on my geoserver 2.3.2

I loaded many raster grid in asc format created in epsg:32633.
Geoserver recognize as native srs 404000.
Of course I set the srs handling as 'declared', and declared is EPSG:32633.

However this workaround doesn't work for me my aim, because I have the
grid rightly projected on my webGIS, but the downloading tool
give me a geoTIFF without any SRS.

I would like to know if there is a way to handle this issue by geoserver.
I mean is it possible to allow geoserver to recognize the right native SRS?

Thank you

Eugenio

------------------------------------------------------------------------------

_______________________________________________
Geoserver-users mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geoserver-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Wrong native crs

Stefano Iacovella
Ciao Eugenio,

do you have gdalinfo installed on the same machine?
Could you check what it reports about some of the rasters?

Stefano

---------------------------------------------------
41.95581N 12.52854E


http://www.linkedin.com/in/stefanoiacovella

http://twitter.com/#!/Iacovellas

2014-10-31 15:34 GMT+01:00 Eugenio Trumpy <[hidden email]>:
Hello everybody,

I have a problem on native srs on my geoserver 2.3.2

I loaded many raster grid in asc format created in epsg:32633.
Geoserver recognize as native srs 404000.
Of course I set the srs handling as 'declared', and declared is EPSG:32633.

However this workaround doesn't work for me my aim, because I have the
grid rightly projected on my webGIS, but the downloading tool
give me a geoTIFF without any SRS.

I would like to know if there is a way to handle this issue by geoserver.
I mean is it possible to allow geoserver to recognize the right native SRS?

Thank you

Eugenio

------------------------------------------------------------------------------

_______________________________________________
Geoserver-users mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geoserver-users



------------------------------------------------------------------------------

_______________________________________________
Geoserver-users mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geoserver-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Wrong native crs

frippe12573
Ciao Stefano,

I just checked on one asc, I got this output:

gdalinfo /dati/geoserver_data/coverages/v_raster/raster_grid.asc
Driver: AAIGrid/Arc/Info ASCII Grid
Files: /dati/geoserver_data/coverages/v_raster/raster_grid.asc
Size is 284, 186
Coordinate System is `'
Origin = (272500.000000000000000,4240500.000000000000000)
Pixel Size = (1000.000000000000000,-1000.000000000000000)
Corner Coordinates:
Upper Left  (  272500.000, 4240500.000)
Lower Left  (  272500.000, 4054500.000)
Upper Right (  556500.000, 4240500.000)
Lower Right (  556500.000, 4054500.000)
Center      (  414500.000, 4147500.000)
Band 1 Block=284x1 Type=Float32, ColorInterp=Undefined
  NoData Value=99999


Actually I see that Coordinate system is empty.
Is there a way in geoserver to complete the asc info?

Regards

Eugenio

From: [hidden email]
Date: Fri, 31 Oct 2014 15:40:25 +0100
Subject: Re: [Geoserver-users] Wrong native crs
To: [hidden email]
CC: [hidden email]

Ciao Eugenio,

do you have gdalinfo installed on the same machine?
Could you check what it reports about some of the rasters?

Stefano

---------------------------------------------------
41.95581N 12.52854E


http://www.linkedin.com/in/stefanoiacovella

http://twitter.com/#!/Iacovellas

2014-10-31 15:34 GMT+01:00 Eugenio Trumpy <[hidden email]>:
Hello everybody,

I have a problem on native srs on my geoserver 2.3.2

I loaded many raster grid in asc format created in epsg:32633.
Geoserver recognize as native srs 404000.
Of course I set the srs handling as 'declared', and declared is EPSG:32633.

However this workaround doesn't work for me my aim, because I have the
grid rightly projected on my webGIS, but the downloading tool
give me a geoTIFF without any SRS.

I would like to know if there is a way to handle this issue by geoserver.
I mean is it possible to allow geoserver to recognize the right native SRS?

Thank you

Eugenio

------------------------------------------------------------------------------

_______________________________________________
Geoserver-users mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geoserver-users



------------------------------------------------------------------------------

_______________________________________________
Geoserver-users mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geoserver-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Wrong native crs

Rahkonen Jukka (Tike)
In reply to this post by frippe12573

Hi,

 

Do you have .prj files besides your .asc files? If you don’t have a try by adding such for each .asc file. You can download prototype from here http://spatialreference.org/ref/epsg/32633/  or copy-paste the text below

 

PROJCS["WGS_1984_UTM_Zone_33N",GEOGCS["GCS_WGS_1984",DATUM["D_WGS_1984",SPHEROID["WGS_1984",6378137,298.257223563]],PRIMEM["Greenwich",0],UNIT["Degree",0.017453292519943295]],PROJECTION["Transverse_Mercator"],PARAMETER["latitude_of_origin",0],PARAMETER["central_meridian",15],PARAMETER["scale_factor",0.9996],PARAMETER["false_easting",500000],PARAMETER["false_northing",0],UNIT["Meter",1]]

 

Let’s hope that with .prj files present Geoserver can recognize the projection.

 

-Jukka Rahkonen-

 

 

 

Eugenio Trumpy wrote:

 

Hello everybody,

I have a problem on native srs on my geoserver 2.3.2

I loaded many raster grid in asc format created in epsg:32633.
Geoserver recognize as native srs 404000.
Of course I set the srs handling as 'declared', and declared is EPSG:32633.

However this workaround doesn't work for me my aim, because I have the
grid rightly projected on my webGIS, but the downloading tool
give me a geoTIFF without any SRS.

I would like to know if there is a way to handle this issue by geoserver.
I mean is it possible to allow geoserver to recognize the right native SRS?

Thank you

Eugenio


------------------------------------------------------------------------------

_______________________________________________
Geoserver-users mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geoserver-users