WPS in Geonetwork

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

WPS in Geonetwork

Jo Cook
Hi Developers,

I'm exploring how to use WPS in Geonetwork 3.8, as I have a use case
for it, and also because it's completely undocumented as far as I can
tell. I can get so far with using it, but then get stuck and I'm
wondering if there's a bug or if I'm missing a step.

1) I have a properly configured WPS at
http://geonet38.astuntechnology.com/geoserver/ows?service=wps&version=1.0.0&request=GetCapabilities,
this is publicly accessible and has a small number of processes
enabled.
2) The WPS is confirmed to be working outside of geonetwork.
3) I have a WFS URL at
http://syn.ads.astuntechnology.com/nhs/choices/wfs which contains a
number of point layers. These display on my map (to use this you might
need to use EPSG:27700 but any WFS should work, I guess?)
4) I add the WPS URL to the map, stripping off the &request= parameter
and the GetCapabilities request succeeds as I see the available
processes.
5) I choose one like Buffer, and get the dynamic form at the bottom of
the process list, asking for a geometry and a distance, and some other
optional elements.

The problem comes when I try to draw a geometry or select a feature by
clicking on it. Clicking the map anywhere and then moving the mouse
simply drags the map around rather than selecting a feature or drawing
a geometry. I've tried everything I can think of- double-clicking,
single-clicking then pressing return, selecting a feature by clicking
on it so I can see the attribute information, but nothing seems to
translate into a geometry in the dynamic form.

These problems occur whether I'm tunnelled to the server and using
localhost for both geonetwork and geoserver, or if I'm using them
under the geonet38.astuntechnology.com sub-domain, which I think rules
out networking issues. I'm not seeing any obvious errors. So I'm not
sure if I'm doing something wrong, or if something is incorrectly
configured, or if there's a bug. Does anyone have any ideas?

Thanks

Jo

--
Jo Cook
t:+44 7930 524 155/twitter:@archaeogeek
Please note that currently I do not work on Friday afternoons. For
urgent responses at that time, please visit
support.astuntechnology.com or phone our office on 01372 744009

--
-- 
*Sign up to our mailing list
<https://astuntechnology.com/company/#email-updates> for updates on news,
products, conferences, events and training*
*
*

Astun Technology Ltd,
Epsom Square Centre, 6-7 The Derby Square, Epsom, Surrey, KT19 8AG, UK 

t:+44 1372 744 009 w: astuntechnology.com <http://astuntechnology.com/
twitter:@astuntech <https://twitter.com/astuntech>



iShare - enterprise
geographic intelligence platform <https://astuntechnology.com/ishare/>

GeoServer, PostGIS and QGIS training
<https://astuntechnology.com/services/#training>
Helpdesk and customer
portal <http://support.astuntechnology.com/support/login>




Company
registration no. 5410695. Registered in England and Wales. Registered
office: 120 Manor Green Road, Epsom, Surrey, KT19 8LN VAT no. 864201149.


_______________________________________________
GeoNetwork-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geonetwork-devel
GeoNetwork OpenSource is maintained at http://sourceforge.net/projects/geonetwork
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: WPS in Geonetwork

rsena
Hi Jo,

I have made a capabilities request (wms and wmps) to the geoserver
installed at geonet38.astuntechnology.com and noticed that the endpoints
are pointing to the local machine address (127.0.0.1:8080). maybe this
is the cause of the error. It may be necessary to configure the
Geoserver Base Proxy Url
(https://docs.geoserver.org/stable/en/user/configuration/globalsettings.html#proxy-base-url)
to replace de endepoints with de domain address.

Best regards,

Ricardo Sena


I think que probel

A 2019-10-30 16:15, Jo Cook escreveu:

> Hi Developers,
>
> I'm exploring how to use WPS in Geonetwork 3.8, as I have a use case
> for it, and also because it's completely undocumented as far as I can
> tell. I can get so far with using it, but then get stuck and I'm
> wondering if there's a bug or if I'm missing a step.
>
> 1) I have a properly configured WPS at
> http://geonet38.astuntechnology.com/geoserver/ows?service=wps&version=1.0.0&request=GetCapabilities,
> this is publicly accessible and has a small number of processes
> enabled.
> 2) The WPS is confirmed to be working outside of geonetwork.
> 3) I have a WFS URL at
> http://syn.ads.astuntechnology.com/nhs/choices/wfs which contains a
> number of point layers. These display on my map (to use this you might
> need to use EPSG:27700 but any WFS should work, I guess?)
> 4) I add the WPS URL to the map, stripping off the &request= parameter
> and the GetCapabilities request succeeds as I see the available
> processes.
> 5) I choose one like Buffer, and get the dynamic form at the bottom of
> the process list, asking for a geometry and a distance, and some other
> optional elements.
>
> The problem comes when I try to draw a geometry or select a feature by
> clicking on it. Clicking the map anywhere and then moving the mouse
> simply drags the map around rather than selecting a feature or drawing
> a geometry. I've tried everything I can think of- double-clicking,
> single-clicking then pressing return, selecting a feature by clicking
> on it so I can see the attribute information, but nothing seems to
> translate into a geometry in the dynamic form.
>
> These problems occur whether I'm tunnelled to the server and using
> localhost for both geonetwork and geoserver, or if I'm using them
> under the geonet38.astuntechnology.com sub-domain, which I think rules
> out networking issues. I'm not seeing any obvious errors. So I'm not
> sure if I'm doing something wrong, or if something is incorrectly
> configured, or if there's a bug. Does anyone have any ideas?
>
> Thanks
>
> Jo
>
> --
> Jo Cook
> t:+44 7930 524 155/twitter:@archaeogeek
> Please note that currently I do not work on Friday afternoons. For
> urgent responses at that time, please visit
> support.astuntechnology.com or phone our office on 01372 744009
>
> --
> -- 
> *Sign up to our mailing list
> <https://astuntechnology.com/company/#email-updates> for updates on
> news,
> products, conferences, events and training*
> *
> *
>
> Astun Technology Ltd,
> Epsom Square Centre, 6-7 The Derby Square, Epsom, Surrey, KT19 8AG, UK 
>
> t:+44 1372 744 009 w: astuntechnology.com
> <http://astuntechnology.com/
> twitter:@astuntech <https://twitter.com/astuntech>
>
>
>
> iShare - enterprise
> geographic intelligence platform <https://astuntechnology.com/ishare/>
>
> GeoServer, PostGIS and QGIS training
> <https://astuntechnology.com/services/#training>
> Helpdesk and customer
> portal <http://support.astuntechnology.com/support/login>
>
>
>
>
> Company
> registration no. 5410695. Registered in England and Wales. Registered
> office: 120 Manor Green Road, Epsom, Surrey, KT19 8LN VAT no.
> 864201149.
>
>
> _______________________________________________
> GeoNetwork-devel mailing list
> [hidden email]
> https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geonetwork-devel
> GeoNetwork OpenSource is maintained at
> http://sourceforge.net/projects/geonetwork


_______________________________________________
GeoNetwork-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geonetwork-devel
GeoNetwork OpenSource is maintained at http://sourceforge.net/projects/geonetwork
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: WPS in Geonetwork

Jo Cook
Hi Ricardo,

I've fixed that issue but it doesn't seem to change how it works (or
doesn't work) for me unfortunately. To be precise, even if I do manage
to draw a point on the screen, when I try to execute the process I get
the error "A value is required for this field" for the geometry.

Thanks

Jo

On Wed, Oct 30, 2019 at 4:38 PM <[hidden email]> wrote:

>
> Hi Jo,
>
> I have made a capabilities request (wms and wmps) to the geoserver
> installed at geonet38.astuntechnology.com and noticed that the endpoints
> are pointing to the local machine address (127.0.0.1:8080). maybe this
> is the cause of the error. It may be necessary to configure the
> Geoserver Base Proxy Url
> (https://docs.geoserver.org/stable/en/user/configuration/globalsettings.html#proxy-base-url)
> to replace de endepoints with de domain address.
>
> Best regards,
>
> Ricardo Sena
>
>
> I think que probel
>
> A 2019-10-30 16:15, Jo Cook escreveu:
> > Hi Developers,
> >
> > I'm exploring how to use WPS in Geonetwork 3.8, as I have a use case
> > for it, and also because it's completely undocumented as far as I can
> > tell. I can get so far with using it, but then get stuck and I'm
> > wondering if there's a bug or if I'm missing a step.
> >
> > 1) I have a properly configured WPS at
> > http://geonet38.astuntechnology.com/geoserver/ows?service=wps&version=1.0.0&request=GetCapabilities,
> > this is publicly accessible and has a small number of processes
> > enabled.
> > 2) The WPS is confirmed to be working outside of geonetwork.
> > 3) I have a WFS URL at
> > http://syn.ads.astuntechnology.com/nhs/choices/wfs which contains a
> > number of point layers. These display on my map (to use this you might
> > need to use EPSG:27700 but any WFS should work, I guess?)
> > 4) I add the WPS URL to the map, stripping off the &request= parameter
> > and the GetCapabilities request succeeds as I see the available
> > processes.
> > 5) I choose one like Buffer, and get the dynamic form at the bottom of
> > the process list, asking for a geometry and a distance, and some other
> > optional elements.
> >
> > The problem comes when I try to draw a geometry or select a feature by
> > clicking on it. Clicking the map anywhere and then moving the mouse
> > simply drags the map around rather than selecting a feature or drawing
> > a geometry. I've tried everything I can think of- double-clicking,
> > single-clicking then pressing return, selecting a feature by clicking
> > on it so I can see the attribute information, but nothing seems to
> > translate into a geometry in the dynamic form.
> >
> > These problems occur whether I'm tunnelled to the server and using
> > localhost for both geonetwork and geoserver, or if I'm using them
> > under the geonet38.astuntechnology.com sub-domain, which I think rules
> > out networking issues. I'm not seeing any obvious errors. So I'm not
> > sure if I'm doing something wrong, or if something is incorrectly
> > configured, or if there's a bug. Does anyone have any ideas?
> >
> > Thanks
> >
> > Jo
> >
> > --
> > Jo Cook
> > t:+44 7930 524 155/twitter:@archaeogeek
> > Please note that currently I do not work on Friday afternoons. For
> > urgent responses at that time, please visit
> > support.astuntechnology.com or phone our office on 01372 744009
> >
> > --
> > --
> > *Sign up to our mailing list
> > <https://astuntechnology.com/company/#email-updates> for updates on
> > news,
> > products, conferences, events and training*
> > *
> > *
> >
> > Astun Technology Ltd,
> > Epsom Square Centre, 6-7 The Derby Square, Epsom, Surrey, KT19 8AG, UK
> >
> > t:+44 1372 744 009 w: astuntechnology.com
> > <http://astuntechnology.com/>
> > twitter:@astuntech <https://twitter.com/astuntech>
> >
> >
> >
> > iShare - enterprise
> > geographic intelligence platform <https://astuntechnology.com/ishare/>
> >
> > GeoServer, PostGIS and QGIS training
> > <https://astuntechnology.com/services/#training>
> > Helpdesk and customer
> > portal <http://support.astuntechnology.com/support/login>
> >
> >
> >
> >
> > Company
> > registration no. 5410695. Registered in England and Wales. Registered
> > office: 120 Manor Green Road, Epsom, Surrey, KT19 8LN VAT no.
> > 864201149.
> >
> >
> > _______________________________________________
> > GeoNetwork-devel mailing list
> > [hidden email]
> > https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geonetwork-devel
> > GeoNetwork OpenSource is maintained at
> > http://sourceforge.net/projects/geonetwork



--
Jo Cook
t:+44 7930 524 155/twitter:@archaeogeek
Please note that currently I do not work on Friday afternoons. For
urgent responses at that time, please visit
support.astuntechnology.com or phone our office on 01372 744009

--
-- 
*Sign up to our mailing list
<https://astuntechnology.com/company/#email-updates> for updates on news,
products, conferences, events and training*
*
*

Astun Technology Ltd,
Epsom Square Centre, 6-7 The Derby Square, Epsom, Surrey, KT19 8AG, UK 

t:+44 1372 744 009 w: astuntechnology.com <http://astuntechnology.com/
twitter:@astuntech <https://twitter.com/astuntech>



iShare - enterprise
geographic intelligence platform <https://astuntechnology.com/ishare/>

GeoServer, PostGIS and QGIS training
<https://astuntechnology.com/services/#training>
Helpdesk and customer
portal <http://support.astuntechnology.com/support/login>




Company
registration no. 5410695. Registered in England and Wales. Registered
office: 120 Manor Green Road, Epsom, Surrey, KT19 8LN VAT no. 864201149.


_______________________________________________
GeoNetwork-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geonetwork-devel
GeoNetwork OpenSource is maintained at http://sourceforge.net/projects/geonetwork
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: WPS in Geonetwork

Olivier Guyot
Hi Jo,

I've tried adding your WPS service to a vanilla Geonetwork 3.8 but the dynamic process form did not even show up. Anyway, what you describe is probably a bug on GN side, you might as well post an issue with a clear reproduction method and I'll try to look into it. Thanks,
--
camptocamp
INNOVATIVE SOLUTIONS
BY OPEN SOURCE EXPERTS

Olivier Guyot
Geospatial Developer
+33 4 58 48 20 28


On Wed, Oct 30, 2019 at 6:04 PM Jo Cook <[hidden email]> wrote:
Hi Ricardo,

I've fixed that issue but it doesn't seem to change how it works (or
doesn't work) for me unfortunately. To be precise, even if I do manage
to draw a point on the screen, when I try to execute the process I get
the error "A value is required for this field" for the geometry.

Thanks

Jo

On Wed, Oct 30, 2019 at 4:38 PM <[hidden email]> wrote:
>
> Hi Jo,
>
> I have made a capabilities request (wms and wmps) to the geoserver
> installed at geonet38.astuntechnology.com and noticed that the endpoints
> are pointing to the local machine address (127.0.0.1:8080). maybe this
> is the cause of the error. It may be necessary to configure the
> Geoserver Base Proxy Url
> (https://docs.geoserver.org/stable/en/user/configuration/globalsettings.html#proxy-base-url)
> to replace de endepoints with de domain address.
>
> Best regards,
>
> Ricardo Sena
>
>
> I think que probel
>
> A 2019-10-30 16:15, Jo Cook escreveu:
> > Hi Developers,
> >
> > I'm exploring how to use WPS in Geonetwork 3.8, as I have a use case
> > for it, and also because it's completely undocumented as far as I can
> > tell. I can get so far with using it, but then get stuck and I'm
> > wondering if there's a bug or if I'm missing a step.
> >
> > 1) I have a properly configured WPS at
> > http://geonet38.astuntechnology.com/geoserver/ows?service=wps&version=1.0.0&request=GetCapabilities,
> > this is publicly accessible and has a small number of processes
> > enabled.
> > 2) The WPS is confirmed to be working outside of geonetwork.
> > 3) I have a WFS URL at
> > http://syn.ads.astuntechnology.com/nhs/choices/wfs which contains a
> > number of point layers. These display on my map (to use this you might
> > need to use EPSG:27700 but any WFS should work, I guess?)
> > 4) I add the WPS URL to the map, stripping off the &request= parameter
> > and the GetCapabilities request succeeds as I see the available
> > processes.
> > 5) I choose one like Buffer, and get the dynamic form at the bottom of
> > the process list, asking for a geometry and a distance, and some other
> > optional elements.
> >
> > The problem comes when I try to draw a geometry or select a feature by
> > clicking on it. Clicking the map anywhere and then moving the mouse
> > simply drags the map around rather than selecting a feature or drawing
> > a geometry. I've tried everything I can think of- double-clicking,
> > single-clicking then pressing return, selecting a feature by clicking
> > on it so I can see the attribute information, but nothing seems to
> > translate into a geometry in the dynamic form.
> >
> > These problems occur whether I'm tunnelled to the server and using
> > localhost for both geonetwork and geoserver, or if I'm using them
> > under the geonet38.astuntechnology.com sub-domain, which I think rules
> > out networking issues. I'm not seeing any obvious errors. So I'm not
> > sure if I'm doing something wrong, or if something is incorrectly
> > configured, or if there's a bug. Does anyone have any ideas?
> >
> > Thanks
> >
> > Jo
> >
> > --
> > Jo Cook
> > t:+44 7930 524 155/twitter:@archaeogeek
> > Please note that currently I do not work on Friday afternoons. For
> > urgent responses at that time, please visit
> > support.astuntechnology.com or phone our office on 01372 744009
> >
> > --
> > --
> > *Sign up to our mailing list
> > <https://astuntechnology.com/company/#email-updates> for updates on
> > news,
> > products, conferences, events and training*
> > *
> > *
> >
> > Astun Technology Ltd,
> > Epsom Square Centre, 6-7 The Derby Square, Epsom, Surrey, KT19 8AG, UK
> >
> > t:+44 1372 744 009 w: astuntechnology.com
> > <http://astuntechnology.com/>
> > twitter:@astuntech <https://twitter.com/astuntech>
> >
> >
> >
> > iShare - enterprise
> > geographic intelligence platform <https://astuntechnology.com/ishare/>
> >
> > GeoServer, PostGIS and QGIS training
> > <https://astuntechnology.com/services/#training>
> > Helpdesk and customer
> > portal <http://support.astuntechnology.com/support/login>
> >
> >
> >
> >
> > Company
> > registration no. 5410695. Registered in England and Wales. Registered
> > office: 120 Manor Green Road, Epsom, Surrey, KT19 8LN VAT no.
> > 864201149.
> >
> >
> > _______________________________________________
> > GeoNetwork-devel mailing list
> > [hidden email]
> > https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geonetwork-devel
> > GeoNetwork OpenSource is maintained at
> > http://sourceforge.net/projects/geonetwork



--
Jo Cook
t:+44 7930 524 155/twitter:@archaeogeek
Please note that currently I do not work on Friday afternoons. For
urgent responses at that time, please visit
support.astuntechnology.com or phone our office on 01372 744009

--
-- 
*Sign up to our mailing list
<https://astuntechnology.com/company/#email-updates> for updates on news,
products, conferences, events and training*
*
*

Astun Technology Ltd,
Epsom Square Centre, 6-7 The Derby Square, Epsom, Surrey, KT19 8AG, UK 

t:+44 1372 744 009 w: astuntechnology.com <http://astuntechnology.com/
twitter:@astuntech <https://twitter.com/astuntech>



iShare - enterprise
geographic intelligence platform <https://astuntechnology.com/ishare/>

GeoServer, PostGIS and QGIS training
<https://astuntechnology.com/services/#training>
Helpdesk and customer
portal <http://support.astuntechnology.com/support/login>




Company
registration no. 5410695. Registered in England and Wales. Registered
office: 120 Manor Green Road, Epsom, Surrey, KT19 8LN VAT no. 864201149.


_______________________________________________
GeoNetwork-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geonetwork-devel
GeoNetwork OpenSource is maintained at http://sourceforge.net/projects/geonetwork


_______________________________________________
GeoNetwork-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geonetwork-devel
GeoNetwork OpenSource is maintained at http://sourceforge.net/projects/geonetwork
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: WPS in Geonetwork

Jo Cook
Hi Olivier,

Potentially I can narrow down the bug even further. I get the same
behaviour when trying to annotate the map, eg once you click to begin
the annotation, subsequent clicks drag the map rather than draw the
annotation. Can you verify this? The issue with the WPS dynamic form
not working at all- seems to be to do with whether your source
geonetwork and the wps URL are both https or not. Does that match what
you see?

Jo

On Thu, Oct 31, 2019 at 7:57 AM Olivier Guyot
<[hidden email]> wrote:

>
> Hi Jo,
>
> I've tried adding your WPS service to a vanilla Geonetwork 3.8 but the dynamic process form did not even show up. Anyway, what you describe is probably a bug on GN side, you might as well post an issue with a clear reproduction method and I'll try to look into it. Thanks,
> --
> camptocamp
> INNOVATIVE SOLUTIONS
> BY OPEN SOURCE EXPERTS
>
> Olivier Guyot
> Geospatial Developer
> +33 4 58 48 20 28
>
>
> On Wed, Oct 30, 2019 at 6:04 PM Jo Cook <[hidden email]> wrote:
>>
>> Hi Ricardo,
>>
>> I've fixed that issue but it doesn't seem to change how it works (or
>> doesn't work) for me unfortunately. To be precise, even if I do manage
>> to draw a point on the screen, when I try to execute the process I get
>> the error "A value is required for this field" for the geometry.
>>
>> Thanks
>>
>> Jo
>>
>> On Wed, Oct 30, 2019 at 4:38 PM <[hidden email]> wrote:
>> >
>> > Hi Jo,
>> >
>> > I have made a capabilities request (wms and wmps) to the geoserver
>> > installed at geonet38.astuntechnology.com and noticed that the endpoints
>> > are pointing to the local machine address (127.0.0.1:8080). maybe this
>> > is the cause of the error. It may be necessary to configure the
>> > Geoserver Base Proxy Url
>> > (https://docs.geoserver.org/stable/en/user/configuration/globalsettings.html#proxy-base-url)
>> > to replace de endepoints with de domain address.
>> >
>> > Best regards,
>> >
>> > Ricardo Sena
>> >
>> >
>> > I think que probel
>> >
>> > A 2019-10-30 16:15, Jo Cook escreveu:
>> > > Hi Developers,
>> > >
>> > > I'm exploring how to use WPS in Geonetwork 3.8, as I have a use case
>> > > for it, and also because it's completely undocumented as far as I can
>> > > tell. I can get so far with using it, but then get stuck and I'm
>> > > wondering if there's a bug or if I'm missing a step.
>> > >
>> > > 1) I have a properly configured WPS at
>> > > http://geonet38.astuntechnology.com/geoserver/ows?service=wps&version=1.0.0&request=GetCapabilities,
>> > > this is publicly accessible and has a small number of processes
>> > > enabled.
>> > > 2) The WPS is confirmed to be working outside of geonetwork.
>> > > 3) I have a WFS URL at
>> > > http://syn.ads.astuntechnology.com/nhs/choices/wfs which contains a
>> > > number of point layers. These display on my map (to use this you might
>> > > need to use EPSG:27700 but any WFS should work, I guess?)
>> > > 4) I add the WPS URL to the map, stripping off the &request= parameter
>> > > and the GetCapabilities request succeeds as I see the available
>> > > processes.
>> > > 5) I choose one like Buffer, and get the dynamic form at the bottom of
>> > > the process list, asking for a geometry and a distance, and some other
>> > > optional elements.
>> > >
>> > > The problem comes when I try to draw a geometry or select a feature by
>> > > clicking on it. Clicking the map anywhere and then moving the mouse
>> > > simply drags the map around rather than selecting a feature or drawing
>> > > a geometry. I've tried everything I can think of- double-clicking,
>> > > single-clicking then pressing return, selecting a feature by clicking
>> > > on it so I can see the attribute information, but nothing seems to
>> > > translate into a geometry in the dynamic form.
>> > >
>> > > These problems occur whether I'm tunnelled to the server and using
>> > > localhost for both geonetwork and geoserver, or if I'm using them
>> > > under the geonet38.astuntechnology.com sub-domain, which I think rules
>> > > out networking issues. I'm not seeing any obvious errors. So I'm not
>> > > sure if I'm doing something wrong, or if something is incorrectly
>> > > configured, or if there's a bug. Does anyone have any ideas?
>> > >
>> > > Thanks
>> > >
>> > > Jo
>> > >
>> > > --
>> > > Jo Cook
>> > > t:+44 7930 524 155/twitter:@archaeogeek
>> > > Please note that currently I do not work on Friday afternoons. For
>> > > urgent responses at that time, please visit
>> > > support.astuntechnology.com or phone our office on 01372 744009
>> > >
>> > > --
>> > > --
>> > > *Sign up to our mailing list
>> > > <https://astuntechnology.com/company/#email-updates> for updates on
>> > > news,
>> > > products, conferences, events and training*
>> > > *
>> > > *
>> > >
>> > > Astun Technology Ltd,
>> > > Epsom Square Centre, 6-7 The Derby Square, Epsom, Surrey, KT19 8AG, UK
>> > >
>> > > t:+44 1372 744 009 w: astuntechnology.com
>> > > <http://astuntechnology.com/>
>> > > twitter:@astuntech <https://twitter.com/astuntech>
>> > >
>> > >
>> > >
>> > > iShare - enterprise
>> > > geographic intelligence platform <https://astuntechnology.com/ishare/>
>> > >
>> > > GeoServer, PostGIS and QGIS training
>> > > <https://astuntechnology.com/services/#training>
>> > > Helpdesk and customer
>> > > portal <http://support.astuntechnology.com/support/login>
>> > >
>> > >
>> > >
>> > >
>> > > Company
>> > > registration no. 5410695. Registered in England and Wales. Registered
>> > > office: 120 Manor Green Road, Epsom, Surrey, KT19 8LN VAT no.
>> > > 864201149.
>> > >
>> > >
>> > > _______________________________________________
>> > > GeoNetwork-devel mailing list
>> > > [hidden email]
>> > > https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geonetwork-devel
>> > > GeoNetwork OpenSource is maintained at
>> > > http://sourceforge.net/projects/geonetwork
>>
>>
>>
>> --
>> Jo Cook
>> t:+44 7930 524 155/twitter:@archaeogeek
>> Please note that currently I do not work on Friday afternoons. For
>> urgent responses at that time, please visit
>> support.astuntechnology.com or phone our office on 01372 744009
>>
>> --
>> --
>> *Sign up to our mailing list
>> <https://astuntechnology.com/company/#email-updates> for updates on news,
>> products, conferences, events and training*
>> *
>> *
>>
>> Astun Technology Ltd,
>> Epsom Square Centre, 6-7 The Derby Square, Epsom, Surrey, KT19 8AG, UK
>>
>> t:+44 1372 744 009 w: astuntechnology.com <http://astuntechnology.com/>
>> twitter:@astuntech <https://twitter.com/astuntech>
>>
>>
>>
>> iShare - enterprise
>> geographic intelligence platform <https://astuntechnology.com/ishare/>
>>
>> GeoServer, PostGIS and QGIS training
>> <https://astuntechnology.com/services/#training>
>> Helpdesk and customer
>> portal <http://support.astuntechnology.com/support/login>
>>
>>
>>
>>
>> Company
>> registration no. 5410695. Registered in England and Wales. Registered
>> office: 120 Manor Green Road, Epsom, Surrey, KT19 8LN VAT no. 864201149.
>>
>>
>> _______________________________________________
>> GeoNetwork-devel mailing list
>> [hidden email]
>> https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geonetwork-devel
>> GeoNetwork OpenSource is maintained at http://sourceforge.net/projects/geonetwork



--
Jo Cook
t:+44 7930 524 155/twitter:@archaeogeek
Please note that currently I do not work on Friday afternoons. For
urgent responses at that time, please visit
support.astuntechnology.com or phone our office on 01372 744009

--
-- 
*Sign up to our mailing list
<https://astuntechnology.com/company/#email-updates> for updates on news,
products, conferences, events and training*
*
*

Astun Technology Ltd,
Epsom Square Centre, 6-7 The Derby Square, Epsom, Surrey, KT19 8AG, UK 

t:+44 1372 744 009 w: astuntechnology.com <http://astuntechnology.com/
twitter:@astuntech <https://twitter.com/astuntech>



iShare - enterprise
geographic intelligence platform <https://astuntechnology.com/ishare/>

GeoServer, PostGIS and QGIS training
<https://astuntechnology.com/training-courses/>
Helpdesk and customer
portal
<https://astuntech.atlassian.net/wiki/spaces/ISHAREHELP/pages/364970043/Astun+Technology+Support+Portal>





Company registration no. 5410695. Registered in England and Wales.
Registered office: 120 Manor Green Road, Epsom, Surrey, KT19 8LN VAT no.
864201149.


_______________________________________________
GeoNetwork-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/geonetwork-devel
GeoNetwork OpenSource is maintained at http://sourceforge.net/projects/geonetwork