TIGER 2016 Setup Question

classic Classic list List threaded Threaded
9 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

TIGER 2016 Setup Question

Frank Quick
I'm attempting to get the geocoder extension to work. When I try to geocode a common address, I get a latitude and longitude that's pretty far off and the street information is missing. Example:

SELECT g.rating, ST_X(g.geomout) As lon, ST_Y(g.geomout) As lat, (addy).address As stno, (addy).streetname As street, (addy).streettypeabbrev As styp, (addy).location As city, (addy).stateabbrev As st,(addy).zip FROM geocode('835 market street, san francisco ca 94103') AS g;

 rating |       lon       |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip
--------+-----------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------
    100 | -122.6939756117 | 37.7597150026058 |      |        |      | San Francisco | CA | 94103

Here are the counts of some of the tables that I believe are/should be populated after running the loader script:
  • tiger.addr: 0
  • tiger.edges: 0
  • tiger.faces: 0
  • tiger.featnames: 0
  • tiger.place: 1522
  • tiger.cousub: 397
  • tiger.county: 3233
  • tiger.state: 56
  • tiger.zip_lookup_base: 0
  • tiger.zip_state: 0
  • tiger.zip_state_loc: 0
The loader script appears to not be downloading a few datasets:
Does any one know if I'm missing crucial data? If so, is it possible to back fill from previous years? If not, what else could be going on here?

Thanks

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: TIGER 2016 Setup Question

Regina Obe

Yap seems something went wrong with your load.

 

I get this:

 

rating |        lon        |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip

--------+-------------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------

      0 | -122.406147398092 | 37.7853683917931 |  835 | Market | St   | San Francisco | CA | 94103

(1 row)

 

 

You might want to check the folder the script downloads to  and make sure it did download the addr/edges/featnames files.  I've had issues with the census site in that if you download enough states, their akmai lockout thing kicks in so then you are denied from their site for a couple of days.  Not sure if that is what you are running into.

 

Which OS are you on.  It's also possible I made a mistake somewhere in the script that is affecting your OS.

 

 

Thanks,

Regina

 

 

 

 

From: postgis-users [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Frank Quick
Sent: Wednesday, November 23, 2016 2:49 PM
To: [hidden email]
Subject: [postgis-users] TIGER 2016 Setup Question

 

I'm attempting to get the geocoder extension to work. When I try to geocode a common address, I get a latitude and longitude that's pretty far off and the street information is missing. Example:

 

SELECT g.rating, ST_X(g.geomout) As lon, ST_Y(g.geomout) As lat, (addy).address As stno, (addy).streetname As street, (addy).streettypeabbrev As styp, (addy).location As city, (addy).stateabbrev As st,(addy).zip FROM geocode('835 market street, san francisco ca 94103') AS g;

 

 rating |       lon       |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip

--------+-----------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------

    100 | -122.6939756117 | 37.7597150026058 |      |        |      | San Francisco | CA | 94103

 

Here are the counts of some of the tables that I believe are/should be populated after running the loader script:

·         tiger.addr: 0

·         tiger.edges: 0

·         tiger.faces: 0

·         tiger.featnames: 0

·         tiger.place: 1522

·         tiger.cousub: 397

·         tiger.county: 3233

·         tiger.state: 56

·         tiger.zip_lookup_base: 0

·         tiger.zip_state: 0

·         tiger.zip_state_loc: 0

The loader script appears to not be downloading a few datasets:

Does any one know if I'm missing crucial data? If so, is it possible to back fill from previous years? If not, what else could be going on here?

 

Thanks


_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: TIGER 2016 Setup Question

Frank Quick
Regina,

Thank you for responding!

I'm definitely downloading successfully from the census site.

I'm on Mac OS X v10.11.1.

I noticed the script didn't generate any wget commands for addr/edges/features/faces.

Abe

On Wed, Nov 23, 2016 at 12:31 PM Regina Obe <[hidden email]> wrote:

Yap seems something went wrong with your load.

 

I get this:

 

rating |        lon        |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip

--------+-------------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------

      0 | -122.406147398092 | 37.7853683917931 |  835 | Market | St   | San Francisco | CA | 94103

(1 row)

 

 

You might want to check the folder the script downloads to  and make sure it did download the addr/edges/featnames files.  I've had issues with the census site in that if you download enough states, their akmai lockout thing kicks in so then you are denied from their site for a couple of days.  Not sure if that is what you are running into.

 

Which OS are you on.  It's also possible I made a mistake somewhere in the script that is affecting your OS.

 

 

Thanks,

Regina

 

 

 

 

From: postgis-users [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Frank Quick
Sent: Wednesday, November 23, 2016 2:49 PM
To: [hidden email]
Subject: [postgis-users] TIGER 2016 Setup Question

 

I'm attempting to get the geocoder extension to work. When I try to geocode a common address, I get a latitude and longitude that's pretty far off and the street information is missing. Example:

 

SELECT g.rating, ST_X(g.geomout) As lon, ST_Y(g.geomout) As lat, (addy).address As stno, (addy).streetname As street, (addy).streettypeabbrev As styp, (addy).location As city, (addy).stateabbrev As st,(addy).zip FROM geocode('835 market street, san francisco ca 94103') AS g;

 

 rating |       lon       |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip

--------+-----------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------

    100 | -122.6939756117 | 37.7597150026058 |      |        |      | San Francisco | CA | 94103

 

Here are the counts of some of the tables that I believe are/should be populated after running the loader script:

·         tiger.addr: 0

·         tiger.edges: 0

·         tiger.faces: 0

·         tiger.featnames: 0

·         tiger.place: 1522

·         tiger.cousub: 397

·         tiger.county: 3233

·         tiger.state: 56

·         tiger.zip_lookup_base: 0

·         tiger.zip_state: 0

·         tiger.zip_state_loc: 0

The loader script appears to not be downloading a few datasets:

Does any one know if I'm missing crucial data? If so, is it possible to back fill from previous years? If not, what else could be going on here?

 

Thanks

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: TIGER 2016 Setup Question

Sara Yurman
In reply to this post by Frank Quick
Hi Frank,

I was wondering if you had run the script for a state or group of states without running the script for the nation?  

I did this, thinking that I just wanted my little bit.  Had the same results you did.  Doesn't work that way.  Once I followed the instructions properly it worked fine. http://postgis.net/docs/manual-dev/postgis_installation.html#install_tiger_geocoder_extension

Hope that helps,

Sara
-- 
Sara Yurman, GISP
Spatial Focus, LLC
Geodata Architects
http://www.spatialfocus.com/
Office: (404) 378-0989
Fax:    (404) 806-6257

On Wed, Nov 23, 2016 at 2:49 PM, Frank Quick <[hidden email]> wrote:
I'm attempting to get the geocoder extension to work. When I try to geocode a common address, I get a latitude and longitude that's pretty far off and the street information is missing. Example:

SELECT g.rating, ST_X(g.geomout) As lon, ST_Y(g.geomout) As lat, (addy).address As stno, (addy).streetname As street, (addy).streettypeabbrev As styp, (addy).location As city, (addy).stateabbrev As st,(addy).zip FROM geocode('835 market street, san francisco ca 94103') AS g;

 rating |       lon       |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip
--------+-----------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------
    100 | -122.6939756117 | 37.7597150026058 |      |        |      | San Francisco | CA | 94103

Here are the counts of some of the tables that I believe are/should be populated after running the loader script:
  • tiger.addr: 0
  • tiger.edges: 0
  • tiger.faces: 0
  • tiger.featnames: 0
  • tiger.place: 1522
  • tiger.cousub: 397
  • tiger.county: 3233
  • tiger.state: 56
  • tiger.zip_lookup_base: 0
  • tiger.zip_state: 0
  • tiger.zip_state_loc: 0
The loader script appears to not be downloading a few datasets:
Does any one know if I'm missing crucial data? If so, is it possible to back fill from previous years? If not, what else could be going on here?

Thanks

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users


_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: TIGER 2016 Setup Question

Frank Quick
Sara,

I ran the nation script before I ran the state script. Though, I didn't check to see if the nation script error'd at all. I can check to see if that's the case later today and post back my results!


On Wed, Nov 23, 2016 at 12:46 PM Sara Yurman <[hidden email]> wrote:
Hi Frank,

I was wondering if you had run the script for a state or group of states without running the script for the nation?  

I did this, thinking that I just wanted my little bit.  Had the same results you did.  Doesn't work that way.  Once I followed the instructions properly it worked fine. http://postgis.net/docs/manual-dev/postgis_installation.html#install_tiger_geocoder_extension

Hope that helps,

Sara
-- 
Sara Yurman, GISP
Spatial Focus, LLC
Geodata Architects
http://www.spatialfocus.com/
Office: <a href="tel:(404)%20378-0989" value="+14043780989" class="gmail_msg" target="_blank">(404) 378-0989
Fax:    <a href="tel:(404)%20806-6257" value="+14048066257" class="gmail_msg" target="_blank">(404) 806-6257
On Wed, Nov 23, 2016 at 2:49 PM, Frank Quick <[hidden email]> wrote:
I'm attempting to get the geocoder extension to work. When I try to geocode a common address, I get a latitude and longitude that's pretty far off and the street information is missing. Example:

SELECT g.rating, ST_X(g.geomout) As lon, ST_Y(g.geomout) As lat, (addy).address As stno, (addy).streetname As street, (addy).streettypeabbrev As styp, (addy).location As city, (addy).stateabbrev As st,(addy).zip FROM geocode('835 market street, san francisco ca 94103') AS g;

 rating |       lon       |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip
--------+-----------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------
    100 | -122.6939756117 | 37.7597150026058 |      |        |      | San Francisco | CA | 94103

Here are the counts of some of the tables that I believe are/should be populated after running the loader script:
  • tiger.addr: 0
  • tiger.edges: 0
  • tiger.faces: 0
  • tiger.featnames: 0
  • tiger.place: 1522
  • tiger.cousub: 397
  • tiger.county: 3233
  • tiger.state: 56
  • tiger.zip_lookup_base: 0
  • tiger.zip_state: 0
  • tiger.zip_state_loc: 0
The loader script appears to not be downloading a few datasets:
Does any one know if I'm missing crucial data? If so, is it possible to back fill from previous years? If not, what else could be going on here?

Thanks

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users
_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: TIGER 2016 Setup Question

Regina Obe
In reply to this post by Frank Quick

Hmm that's very odd.

 

I see wget for those when I run:

 

SELECT Loader_Generate_Script(ARRAY['CA'], 'sh');

 

 

You followed these instructions:

 

http://postgis.net/docs/manual-2.3/postgis_installation.html#install_tiger_geocoder_extension

 

If you are using pgAdmin to generate the script, make sure you have Query Editor -> Max. characters per column set to something very large.

 

It's usually low like 255, so most of the script would be truncated if you copied and pasted from pgAdmin.

 

 

From: postgis-users [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Frank Quick
Sent: Wednesday, November 23, 2016 3:43 PM
To: PostGIS Users Discussion <[hidden email]>
Subject: Re: [postgis-users] TIGER 2016 Setup Question

 

Regina,

 

Thank you for responding!

 

I'm definitely downloading successfully from the census site.

 

I'm on Mac OS X v10.11.1.

 

I noticed the script didn't generate any wget commands for addr/edges/features/faces.

 

Abe

 

On Wed, Nov 23, 2016 at 12:31 PM Regina Obe <[hidden email]> wrote:

Yap seems something went wrong with your load.

 

I get this:

 

rating |        lon        |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip

--------+-------------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------

      0 | -122.406147398092 | 37.7853683917931 |  835 | Market | St   | San Francisco | CA | 94103

(1 row)

 

 

You might want to check the folder the script downloads to  and make sure it did download the addr/edges/featnames files.  I've had issues with the census site in that if you download enough states, their akmai lockout thing kicks in so then you are denied from their site for a couple of days.  Not sure if that is what you are running into.

 

Which OS are you on.  It's also possible I made a mistake somewhere in the script that is affecting your OS.

 

 

Thanks,

Regina

 

 

 

 

From: postgis-users [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Frank Quick
Sent: Wednesday, November 23, 2016 2:49 PM
To: [hidden email]
Subject: [postgis-users] TIGER 2016 Setup Question

 

I'm attempting to get the geocoder extension to work. When I try to geocode a common address, I get a latitude and longitude that's pretty far off and the street information is missing. Example:

 

SELECT g.rating, ST_X(g.geomout) As lon, ST_Y(g.geomout) As lat, (addy).address As stno, (addy).streetname As street, (addy).streettypeabbrev As styp, (addy).location As city, (addy).stateabbrev As st,(addy).zip FROM geocode('835 market street, san francisco ca 94103') AS g;

 

 rating |       lon       |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip

--------+-----------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------

    100 | -122.6939756117 | 37.7597150026058 |      |        |      | San Francisco | CA | 94103

 

Here are the counts of some of the tables that I believe are/should be populated after running the loader script:

·         tiger.addr: 0

·         tiger.edges: 0

·         tiger.faces: 0

·         tiger.featnames: 0

·         tiger.place: 1522

·         tiger.cousub: 397

·         tiger.county: 3233

·         tiger.state: 56

·         tiger.zip_lookup_base: 0

·         tiger.zip_state: 0

·         tiger.zip_state_loc: 0

The loader script appears to not be downloading a few datasets:

Does any one know if I'm missing crucial data? If so, is it possible to back fill from previous years? If not, what else could be going on here?

 

Thanks

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users


_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: TIGER 2016 Setup Question

Regina Obe
In reply to this post by Frank Quick

One more note, since your state load is messed up, you should drop any state tables created.

 

http://postgis.net/docs/manual-2.3/Drop_State_Tables_Generate_Script.html

 

SELECT drop_state_tables_generate_script('CA');

 

Will not actually drop but will generate the drop statements you can run.

 

 

From: Regina Obe [mailto:[hidden email]]
Sent: Wednesday, November 23, 2016 3:54 PM
To: 'PostGIS Users Discussion' <[hidden email]>
Subject: RE: [postgis-users] TIGER 2016 Setup Question

 

Hmm that's very odd.

 

I see wget for those when I run:

 

SELECT Loader_Generate_Script(ARRAY['CA'], 'sh');

 

 

You followed these instructions:

 

http://postgis.net/docs/manual-2.3/postgis_installation.html#install_tiger_geocoder_extension

 

If you are using pgAdmin to generate the script, make sure you have Query Editor -> Max. characters per column set to something very large.

 

It's usually low like 255, so most of the script would be truncated if you copied and pasted from pgAdmin.

 

 

From: postgis-users [[hidden email]] On Behalf Of Frank Quick
Sent: Wednesday, November 23, 2016 3:43 PM
To: PostGIS Users Discussion <[hidden email]>
Subject: Re: [postgis-users] TIGER 2016 Setup Question

 

Regina,

 

Thank you for responding!

 

I'm definitely downloading successfully from the census site.

 

I'm on Mac OS X v10.11.1.

 

I noticed the script didn't generate any wget commands for addr/edges/features/faces.

 

Abe

 

On Wed, Nov 23, 2016 at 12:31 PM Regina Obe <[hidden email]> wrote:

Yap seems something went wrong with your load.

 

I get this:

 

rating |        lon        |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip

--------+-------------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------

      0 | -122.406147398092 | 37.7853683917931 |  835 | Market | St   | San Francisco | CA | 94103

(1 row)

 

 

You might want to check the folder the script downloads to  and make sure it did download the addr/edges/featnames files.  I've had issues with the census site in that if you download enough states, their akmai lockout thing kicks in so then you are denied from their site for a couple of days.  Not sure if that is what you are running into.

 

Which OS are you on.  It's also possible I made a mistake somewhere in the script that is affecting your OS.

 

 

Thanks,

Regina

 

 

 

 

From: postgis-users [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Frank Quick
Sent: Wednesday, November 23, 2016 2:49 PM
To: [hidden email]
Subject: [postgis-users] TIGER 2016 Setup Question

 

I'm attempting to get the geocoder extension to work. When I try to geocode a common address, I get a latitude and longitude that's pretty far off and the street information is missing. Example:

 

SELECT g.rating, ST_X(g.geomout) As lon, ST_Y(g.geomout) As lat, (addy).address As stno, (addy).streetname As street, (addy).streettypeabbrev As styp, (addy).location As city, (addy).stateabbrev As st,(addy).zip FROM geocode('835 market street, san francisco ca 94103') AS g;

 

 rating |       lon       |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip

--------+-----------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------

    100 | -122.6939756117 | 37.7597150026058 |      |        |      | San Francisco | CA | 94103

 

Here are the counts of some of the tables that I believe are/should be populated after running the loader script:

·         tiger.addr: 0

·         tiger.edges: 0

·         tiger.faces: 0

·         tiger.featnames: 0

·         tiger.place: 1522

·         tiger.cousub: 397

·         tiger.county: 3233

·         tiger.state: 56

·         tiger.zip_lookup_base: 0

·         tiger.zip_state: 0

·         tiger.zip_state_loc: 0

The loader script appears to not be downloading a few datasets:

Does any one know if I'm missing crucial data? If so, is it possible to back fill from previous years? If not, what else could be going on here?

 

Thanks

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users


_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: TIGER 2016 Setup Question

Frank Quick
Regina,

I believe I followed those steps... what are the wget commands that are being generated? I'll try running through the process again in the next couple of hours and post the results (and the generated scripts).

Abe

On Wed, Nov 23, 2016 at 12:57 PM Regina Obe <[hidden email]> wrote:

One more note, since your state load is messed up, you should drop any state tables created.

 

http://postgis.net/docs/manual-2.3/Drop_State_Tables_Generate_Script.html

 

SELECT drop_state_tables_generate_script('CA');

 

Will not actually drop but will generate the drop statements you can run.

 

 

From: Regina Obe [mailto:[hidden email]]
Sent: Wednesday, November 23, 2016 3:54 PM


To: 'PostGIS Users Discussion' <[hidden email]>

Subject: RE: [postgis-users] TIGER 2016 Setup Question

 

Hmm that's very odd.

 

I see wget for those when I run:

 

SELECT Loader_Generate_Script(ARRAY['CA'], 'sh');

 

 

You followed these instructions:

 

http://postgis.net/docs/manual-2.3/postgis_installation.html#install_tiger_geocoder_extension

 

If you are using pgAdmin to generate the script, make sure you have Query Editor -> Max. characters per column set to something very large.

 

It's usually low like 255, so most of the script would be truncated if you copied and pasted from pgAdmin.

 

 

From: postgis-users [[hidden email]] On Behalf Of Frank Quick


Sent: Wednesday, November 23, 2016 3:43 PM
To: PostGIS Users Discussion <[hidden email]>

Subject: Re: [postgis-users] TIGER 2016 Setup Question

 

Regina,

 

Thank you for responding!

 

I'm definitely downloading successfully from the census site.

 

I'm on Mac OS X v10.11.1.

 

I noticed the script didn't generate any wget commands for addr/edges/features/faces.

 

Abe

 

On Wed, Nov 23, 2016 at 12:31 PM Regina Obe <[hidden email]> wrote:

Yap seems something went wrong with your load.

 

I get this:

 

rating |        lon        |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip

--------+-------------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------

      0 | -122.406147398092 | 37.7853683917931 |  835 | Market | St   | San Francisco | CA | 94103

(1 row)

 

 

You might want to check the folder the script downloads to  and make sure it did download the addr/edges/featnames files.  I've had issues with the census site in that if you download enough states, their akmai lockout thing kicks in so then you are denied from their site for a couple of days.  Not sure if that is what you are running into.

 

Which OS are you on.  It's also possible I made a mistake somewhere in the script that is affecting your OS.

 

 

Thanks,

Regina

 

 

 

 

From: postgis-users [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Frank Quick
Sent: Wednesday, November 23, 2016 2:49 PM
To: [hidden email]
Subject: [postgis-users] TIGER 2016 Setup Question

 

I'm attempting to get the geocoder extension to work. When I try to geocode a common address, I get a latitude and longitude that's pretty far off and the street information is missing. Example:

 

SELECT g.rating, ST_X(g.geomout) As lon, ST_Y(g.geomout) As lat, (addy).address As stno, (addy).streetname As street, (addy).streettypeabbrev As styp, (addy).location As city, (addy).stateabbrev As st,(addy).zip FROM geocode('835 market street, san francisco ca 94103') AS g;

 

 rating |       lon       |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip

--------+-----------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------

    100 | -122.6939756117 | 37.7597150026058 |      |        |      | San Francisco | CA | 94103

 

Here are the counts of some of the tables that I believe are/should be populated after running the loader script:

·         tiger.addr: 0

·         tiger.edges: 0

·         tiger.faces: 0

·         tiger.featnames: 0

·         tiger.place: 1522

·         tiger.cousub: 397

·         tiger.county: 3233

·         tiger.state: 56

·         tiger.zip_lookup_base: 0

·         tiger.zip_state: 0

·         tiger.zip_state_loc: 0

The loader script appears to not be downloading a few datasets:

Does any one know if I'm missing crucial data? If so, is it possible to back fill from previous years? If not, what else could be going on here?

 

Thanks

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: TIGER 2016 Setup Question

Frank Quick
Regina and Sara,

Thank you for responding to me :).

I may have misunderstood what you were telling me and potentially the instructions. The steps to make it work correctly are:
  1. Generate the nation script
  2. Execute the nation script
  3. Generate the state script
  4. Execute the state script
The following is incorrect (which is what I did):
  • Generate the nation script
  • Generate the state script
  • Execute the nation script
  • Execute the state script
I believe I was confused because I read step 7 of http://postgis.net/docs/manual-dev/postgis_installation.html#install_tiger_geocoder_extension as a generate step for both the nation and state scripts. Then I read step 8 as an execution step for both the nation and state scripts.

Thank you both for your help!

On Wed, Nov 23, 2016 at 3:23 PM Frank Quick <[hidden email]> wrote:
Regina,

I believe I followed those steps... what are the wget commands that are being generated? I'll try running through the process again in the next couple of hours and post the results (and the generated scripts).

Abe

On Wed, Nov 23, 2016 at 12:57 PM Regina Obe <[hidden email]> wrote:

One more note, since your state load is messed up, you should drop any state tables created.

 

http://postgis.net/docs/manual-2.3/Drop_State_Tables_Generate_Script.html

 

SELECT drop_state_tables_generate_script('CA');

 

Will not actually drop but will generate the drop statements you can run.

 

 

From: Regina Obe [mailto:[hidden email]]
Sent: Wednesday, November 23, 2016 3:54 PM


To: 'PostGIS Users Discussion' <[hidden email]>

Subject: RE: [postgis-users] TIGER 2016 Setup Question

 

Hmm that's very odd.

 

I see wget for those when I run:

 

SELECT Loader_Generate_Script(ARRAY['CA'], 'sh');

 

 

You followed these instructions:

 

http://postgis.net/docs/manual-2.3/postgis_installation.html#install_tiger_geocoder_extension

 

If you are using pgAdmin to generate the script, make sure you have Query Editor -> Max. characters per column set to something very large.

 

It's usually low like 255, so most of the script would be truncated if you copied and pasted from pgAdmin.

 

 

From: postgis-users [[hidden email]] On Behalf Of Frank Quick


Sent: Wednesday, November 23, 2016 3:43 PM
To: PostGIS Users Discussion <[hidden email]>

Subject: Re: [postgis-users] TIGER 2016 Setup Question

 

Regina,

 

Thank you for responding!

 

I'm definitely downloading successfully from the census site.

 

I'm on Mac OS X v10.11.1.

 

I noticed the script didn't generate any wget commands for addr/edges/features/faces.

 

Abe

 

On Wed, Nov 23, 2016 at 12:31 PM Regina Obe <[hidden email]> wrote:

Yap seems something went wrong with your load.

 

I get this:

 

rating |        lon        |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip

--------+-------------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------

      0 | -122.406147398092 | 37.7853683917931 |  835 | Market | St   | San Francisco | CA | 94103

(1 row)

 

 

You might want to check the folder the script downloads to  and make sure it did download the addr/edges/featnames files.  I've had issues with the census site in that if you download enough states, their akmai lockout thing kicks in so then you are denied from their site for a couple of days.  Not sure if that is what you are running into.

 

Which OS are you on.  It's also possible I made a mistake somewhere in the script that is affecting your OS.

 

 

Thanks,

Regina

 

 

 

 

From: postgis-users [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Frank Quick
Sent: Wednesday, November 23, 2016 2:49 PM
To: [hidden email]
Subject: [postgis-users] TIGER 2016 Setup Question

 

I'm attempting to get the geocoder extension to work. When I try to geocode a common address, I get a latitude and longitude that's pretty far off and the street information is missing. Example:

 

SELECT g.rating, ST_X(g.geomout) As lon, ST_Y(g.geomout) As lat, (addy).address As stno, (addy).streetname As street, (addy).streettypeabbrev As styp, (addy).location As city, (addy).stateabbrev As st,(addy).zip FROM geocode('835 market street, san francisco ca 94103') AS g;

 

 rating |       lon       |       lat        | stno | street | styp |     city      | st |  zip

--------+-----------------+------------------+------+--------+------+---------------+----+-------

    100 | -122.6939756117 | 37.7597150026058 |      |        |      | San Francisco | CA | 94103

 

Here are the counts of some of the tables that I believe are/should be populated after running the loader script:

·         tiger.addr: 0

·         tiger.edges: 0

·         tiger.faces: 0

·         tiger.featnames: 0

·         tiger.place: 1522

·         tiger.cousub: 397

·         tiger.county: 3233

·         tiger.state: 56

·         tiger.zip_lookup_base: 0

·         tiger.zip_state: 0

·         tiger.zip_state_loc: 0

The loader script appears to not be downloading a few datasets:

Does any one know if I'm missing crucial data? If so, is it possible to back fill from previous years? If not, what else could be going on here?

 

Thanks

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users

_______________________________________________
postgis-users mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/postgis-users