Style editor: Custom SVG fill issue: QGIS Tutorial

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Style editor: Custom SVG fill issue: QGIS Tutorial

Tim Bowden-2
I'm getting back to QGIS after a good few years away from doing
anything 'spatial' related so I'm doing the tutorial to get up to speed
with the latest (using version 2.16.3 on Ubuntu).

Section3.2.12 of the 'Testing' tutorial (not yet updated for 2.16 but
easy enough to follow regardless) goes through creating and using a
custom SVG symbol for the 'Landuse' layer. I've got my symbol created
fine, but QGIS seems to be ignoring it when I try to load it.  I can
use one of the QGIS supplied symbols no problems but I can't seem to
get my custom symbol to load.

Any ideas?

Regards,
Tim Bowden
_______________________________________________
Qgis-user mailing list
[hidden email]
List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Style editor: Custom SVG fill issue: QGIS Tutorial

Burghardt.Scholle
Hi Tim,

under "Settings -> Options -> System" you can define more SVG paths. Please insert the path, in which your symbol is located.
Hope this helps.

Regards,
Burghardt

> -----Ursprüngliche Nachricht-----
> Von: Qgis-user [mailto:[hidden email]] Im Auftrag von
> Tim Bowden
> Gesendet: Donnerstag, 20. Oktober 2016 21:12
> An: [hidden email]
> Betreff: [Qgis-user] Style editor: Custom SVG fill issue: QGIS Tutorial
>
> I'm getting back to QGIS after a good few years away from doing anything
> 'spatial' related so I'm doing the tutorial to get up to speed with the latest
> (using version 2.16.3 on Ubuntu).
>
> Section3.2.12 of the 'Testing' tutorial (not yet updated for 2.16 but easy
> enough to follow regardless) goes through creating and using a custom SVG
> symbol for the 'Landuse' layer. I've got my symbol created fine, but QGIS
> seems to be ignoring it when I try to load it.  I can use one of the QGIS
> supplied symbols no problems but I can't seem to get my custom symbol to
> load.
>
> Any ideas?
>
> Regards,
> Tim Bowden
> _______________________________________________
> Qgis-user mailing list
> [hidden email]
> List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
> Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
_______________________________________________
Qgis-user mailing list
[hidden email]
List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Style editor: Custom SVG fill issue: QGIS Tutorial

Tim Bowden-2
On Fri, 2016-10-21 at 06:53 +0000, [hidden email]
wrote:
> Hi Tim,
>
> under "Settings -> Options -> System" you can define more SVG paths.
> Please insert the path, in which your symbol is located.
> Hope this helps.
>
> Regards,
> Burghardt

Thanks, That worked when I added the path and selected the symbol that
way, but selecting the symbol file using the file selection dialogue
still didn't work.  I take it that's a bug?

Regards,
Tim Bowden
_______________________________________________
Qgis-user mailing list
[hidden email]
List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Style editor: Custom SVG fill issue: QGIS Tutorial

Burghardt.Scholle
Hi,

for me it works perfect (QGIS 2.16.3, Windows 64bit). I can use my own SVG's to produce custom filled symbols. Which QGIS version do you use?

Regards
Burghardt

> -----Ursprüngliche Nachricht-----
> Von: Qgis-user [mailto:[hidden email]] Im Auftrag von
> Tim Bowden
> Gesendet: Freitag, 21. Oktober 2016 09:24
> An: [hidden email]
> Betreff: Re: [Qgis-user] Style editor: Custom SVG fill issue: QGIS Tutorial
>
> On Fri, 2016-10-21 at 06:53 +0000, [hidden email]
> wrote:
> > Hi Tim,
> >
> > under "Settings -> Options -> System" you can define more SVG paths.
> > Please insert the path, in which your symbol is located.
> > Hope this helps.
> >
> > Regards,
> > Burghardt
>
> Thanks, That worked when I added the path and selected the symbol that
> way, but selecting the symbol file using the file selection dialogue still didn't
> work.  I take it that's a bug?
>
> Regards,
> Tim Bowden
> _______________________________________________
> Qgis-user mailing list
> [hidden email]
> List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
> Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
_______________________________________________
Qgis-user mailing list
[hidden email]
List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Style editor: Custom SVG fill issue: QGIS Tutorial

Tim Bowden-2
On Fri, 2016-10-21 at 10:58 +0000, [hidden email]
wrote:
> Hi,
>
> for me it works perfect (QGIS 2.16.3, Windows 64bit). I can use my
> own SVG's to produce custom filled symbols. Which QGIS version do you
> use?
>
> Regards
> Burghardt
>
2.16.3 on Ubuntu 16.04 installed from http://qgis.org/ubuntugis.

Regards,
Tim Bowden
_______________________________________________
Qgis-user mailing list
[hidden email]
List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user