SLD1.1.0

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

SLD1.1.0

tellett
Hi all,

I've read that as part of the INSPIRE enhancement work that geoserver now supports SLD1.1.0 and most of SE1.1, but I'm still getting some error messages when I try and create a new style in the console using valid (Oxygen validated) xml? SLD and Error message below:

<sld:StyledLayerDescriptor version="1.1.0"
    xmlns="http://www.opengis.net/sld"
    xmlns:sld="http://www.opengis.net/sld"
    xmlns:se="http://www.opengis.net/se"
    xmlns:ogc="http://www.opengis.net/ogc"
    xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink"
    xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
    xmlns:WFS_ERM="http://gdz.bkg.bund.de/wfs_erm"
    xsi:schemaLocation="http://www.opengis.net/sld
    http://schemas.opengis.net/sld/1.1.0/StyledLayerDescriptor.xsd">
    <sld:NamedLayer>
        <se:Name>HY.PhysicalWaters.Waterbodies.Standingwater</se:Name>
        <sld:UserStyle>
            <se:Name> HY.PhysicalWaters.Waterbodies.Standingwater.Default</se:Name>
            <sld:IsDefault>1</sld:IsDefault>
            <se:FeatureTypeStyle>
                <se:Name>HY.PhysicalWaters.Waterbodies.StandingWater</se:Name>
                <se:Description>
                    <se:Title>Water bodies : Standing Water default style</se:Title>                   
                </se:Description>
                <se:FeatureTypeName>PhysicalWaters.Waterbodies.StandingWater</se:FeatureTypeName>
                <se:Rule>
                    <ogc:Filter>
                        <ogc:And>
                            <ogc:PropertyIsEqualTo>
                                <ogc:PropertyName>geomtype</ogc:PropertyName>
                                <ogc:Literal>POINT</ogc:Literal>
                            </ogc:PropertyIsEqualTo>
                           
                            <ogc:PropertyIsEqualTo>
                                <ogc:PropertyName>surfacewaterclass</ogc:PropertyName>
                                <ogc:Literal>watercourse</ogc:Literal>
                            </ogc:PropertyIsEqualTo>
                        </ogc:And>
                    </ogc:Filter>
                    <se:PointSymbolizer>
                        <se:Graphic>
                            <se:Mark>
                                <se:WellKnownName>circle</se:WellKnownName>
                                <se:Fill>
                                    <se:SvgParameter name="fill">#0066FF</se:SvgParameter>
                                </se:Fill>
                            </se:Mark>
                            <se:Size>6</se:Size>
                        </se:Graphic>
                    </se:PointSymbolizer>
                </se:Rule>
                <se:Rule>
                    <ogc:Filter>
                        <ogc:And>
                            <ogc:Or>
                                <ogc:PropertyIsEqualTo>
                                    <ogc:PropertyName>geomtype</ogc:PropertyName>
                                    <ogc:Literal>POLYGON</ogc:Literal>
                                </ogc:PropertyIsEqualTo>
                                <ogc:PropertyIsEqualTo>
                                    <ogc:PropertyName>geomtype</ogc:PropertyName>
                                    <ogc:Literal>MULTIPOLYGON</ogc:Literal>
                                </ogc:PropertyIsEqualTo>
                            </ogc:Or>
                           
                            <ogc:PropertyIsEqualTo>
                                <ogc:PropertyName>surfacewaterclass</ogc:PropertyName>
                                <ogc:Literal>watercourse</ogc:Literal>
                            </ogc:PropertyIsEqualTo>
                        </ogc:And>
                    </ogc:Filter>
                    <se:PolygonSymbolizer>
                        <se:Geometry>
                            <ogc:PropertyName>geometry</ogc:PropertyName>
                        </se:Geometry>
                        <se:Fill>
                            <se:SvgParameter name="fill">#000000</se:SvgParameter>
                        </se:Fill>
                    </se:PolygonSymbolizer>
                </se:Rule>
            </se:FeatureTypeStyle>
        </sld:UserStyle>
    </sld:NamedLayer>
</sld:StyledLayerDescriptor>

org.xml.sax.SAXParseException: cvc-complex-type.3.1: Value '1.1.0' of attribute 'version' of element 'sld:StyledLayerDescriptor' is not valid with respect to the corresponding attribute use. Attribute 'version' has a fixed value of '1.0.0'.
org.xml.sax.SAXParseException: cvc-complex-type.2.4.a: Invalid content was found starting with element 'se:Name'. One of '{"http://www.opengis.net/sld":Name}' is expected.
org.xml.sax.SAXParseException: cvc-complex-type.2.4.a: Invalid content was found starting with element 'se:Name'. One of '{"http://www.opengis.net/sld":Name, "http://www.opengis.net/sld":Title, "http://www.opengis.net/sld":Abstract, "http://www.opengis.net/sld":IsDefault, "http://www.opengis.net/sld":FeatureTypeStyle}' is expected.


Perhaps I can only use SLD1.1.0 using the SLD= or SLD_Body in a getmap request?

Thanks in advance,


Tom