Re: [Qgis-user] Re: Available CRS's not shown with some WMS servers

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Qgis-user] Re: Available CRS's not shown with some WMS servers

Borys Jurgiel-2

Dnia poniedziałek 16 sierpnia 2010 o 12:19:43 Goyo napisał(a):

> 2010/8/11 Goyo <[hidden email]>:

> >> I'm trying this server:

> >> http://www.idee.es/wms/PNOA/PNOA

> >>

> >> When I choose a layer the dialog says there is one CRS available but

> >> none is selected by default (see attached screenshot). If I press the

> >> Change button no CRS is available. This used to work in 1.4.0 and in

> >> 1.5.0 after my report and the fix.

>

> I found a workarount to show the layers in this server setting the CRS

> in the properties dialog, then saving and reloading the project. Still

> QGis don't get the available CRS's from the getcapabilities document

> but I can't find anything wrong in it.

In the getcapabilities response there is a strange line:

<SRS>EPSG:4230 EPSG:4258 EPSG:4326 EPSG:25828 EPSG:25829 EPSG:25830 EPSG:25831 EPSG:23029 EPSG:23030 EPSG:23031 EPSG:32628 EPSG:32629 EPSG:32630 EPSG:32631</SRS>

Personally, I've never seen a series of SRSes put together in one line. Usually it looks like that:

<SRS>EPSG:4230</SRS>

<SRS>EPSG:4258</SRS>

<SRS>EPSG:4326</SRS>

...

Could somebody state if it breaks the OGC WMS specification or not? If not, we should adapt this format too.


_______________________________________________
Qgis-developer mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-developer
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Qgis-user] Re: Available CRS's not shown with some WMS servers

Borys Jurgiel-3

> WMS 1.1.1 Clients shall be prepared to handle either encoding.

So could you please fill a ticket on trac?


_______________________________________________
Qgis-developer mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-developer
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Qgis-user] Re: Available CRS's not shown with some WMS servers

Jürgen E. Fischer
In reply to this post by Borys Jurgiel-2
Hi,

On Mon, 16. Aug 2010 at 13:26:40 +0200, Goyo wrote:
> > <SRS>EPSG:4230 EPSG:4258 EPSG:4326 EPSG:25828 EPSG:25829 EPSG:25830
> > EPSG:25831 EPSG:23029 EPSG:23030 EPSG:23031 EPSG:32628 EPSG:32629 EPSG:32630
> > EPSG:32631</SRS>

Hm, looks like I've seen that with CRS instead.  r13666 might be responsible
for the regression and in that case r14090 should fix it.


Jürgen

--
Jürgen E. Fischer         norBIT GmbH               Tel. +49-4931-918175-20
Dipl.-Inf. (FH)           Rheinstraße 13            Fax. +49-4931-918175-50
Software Engineer         D-26506 Norden               http://www.norbit.de

--
norBIT Gesellschaft fuer Unternehmensberatung und Informationssysteme mbH
Rheinstrasse 13, 26506 Norden
GF: Jelto Buurman, HR: Amtsgericht Emden, HRB 5502

_______________________________________________
Qgis-developer mailing list
[hidden email]
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-developer