QGIS Norge

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
SBL
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

QGIS Norge

SBL

Hei alle sammen,

 

Styret har nå kommet et godt stykke videre med opprettelsen av QGIS Norge:

 

1)      Som avtalt på Stiftelsesmøte ble «QGIS Norge» registrert i både enhetsregister og frivillighetsregister. Vi venter nå på godkjenning fra Brønnøysundregisteret.

2)      Jorge Sanz fra Open Source Geospatial Foundation (www.osgeo.org, som på en måte er tak-organisasjonen til de sentrale åpen kildekode GIS prosjektene) har opprettet en epost-liste for oss. For å bli med på epost-listen og diskutere saker og ting omkring QGIS der, kan dere nå registrere dere selv på listen ved å gå inn på:
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-no-user

Eposter som sendes til: [hidden email] går da til alle som har meld seg inn på listen. Man må være med på listen for å kunne skrive til den. På epostlisten kan du bli med også uten å være medlem i foreningen! Nederst på hver epost du får fra listen finnes det en lenke for å avbestille epostene… All kommunikasjon arkiveres og kan søkes på nett: http://osgeo-org.1560.x6.nabble.com/QGIS-no-user-f5303944.html
Når du først er i gang, vurder også å registrere deg på [hidden email] (gå inn på: https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user) for generelle spørsmål angående QGIS med et bredere publikum (kommunikasjon foregår på engelsk) eller [hidden email] (gå inn på: https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/nordic) for alt som har med åpen kildekode GIS i de nordiske landene å gjøre.

3)      I tillegg til gruppene på Facebook og LinkedIn er QGIS Norge nå også opprettet som organisasjon på github.com. github er en plattform for å dele kode og data (f.eks. stil biblioteker for norske data mfl. kunne legges ut her). Her gleder vi oss over folk, spesielt sånne som har erfaring med git, som blir med å drifte github kontoen til QGIS Norge, ved å invitere nye brukere, sette opp repositorier med spennende ting. Si ifra om du ønsker å bli med på organisasjonen på github! Vi setter pris på det.

4)      Det ble satt opp en første nettside for QGIS Norge på «http://qgis.no». Takk til Kalle Kronholm fra Skred AS for å sikre domenen til foreningen.
For å få mye relevant og spennende innhold på «qgis.no» ber vi dere å komme med bidrag og innspill. Har du noe du synes er verdt å dele på nettsiden, bare send en liten tekst og gjerne et bilde… Vi gleder oss over alle frivillige som har lyst til å bidra til nettsiden. Det betyr også, at hvis du har lyst til å bli med på redigering av nettsiden, så er det bare å ta kontakt. Redigering av nettsiden er veldig enkelt og krever ikke en gang kunnskap i HTML. Men hvis det er noen web-utviklere der ute som kan tenke seg å være med, gjerne si ifra. Websiden ligger på github https://github.com/qgisnorge/qgisnorge.github.io og genereres fra koden der. Github hoster websiden gratis.

 

Innmeldings-skjema kommer når vi har fått opprettet konto og løsningen for medlemsregisteret på plass.

 

Mvh

Styret i QGIS Norge


_______________________________________________
qgis-no-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-no-user