[QGIS-Developer] Issue with embed layers in layergroups in QGIS 3

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[QGIS-Developer] Issue with embed layers in layergroups in QGIS 3

Rémi Bovard
Hi there,

I'm confronted to a big issue with embed layers. We have a lot of projects with embed layer groups (like cadastral map, city map, addresses, etc.) and the status (enabled/disabled) is not keept in my child projects.

Steps to reproduce:
- Create new project with QGIS 3.4.5
- Create 2 subgroups and add layers in it (keep them enabled)
- Save project as Ref.qgs
- Close project
- Create a new one
- Add all layers/groups from Ref.qgs
- The layers are activated but not the layergroups --> So the layers are not visible in the map (for me it's already not wanted)
- Activate all layergroups (ctrl+click on layergroups)
- Save the project as Child.qgs
- Open Child.qgs --> The state of layers is not kept, so the layers are still not visible (for me this is a bug)

To resume the structure of Ref.qgs (all layers and layergroups are activated):
- Layergroup A
-- Layer A1
-- Layer A2
- Layergroup B
-- Layer B1
-- Layer B2

Is it the same on your side? It was working well in 2.18.

Thanks for your feedback on this point.

Rémi

_______________________________________________
QGIS-Developer mailing list
[hidden email]
List info: https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-developer
Unsubscribe: https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-developer
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Issue with embed layers in layergroups in QGIS 3

3nids
I confirm, another issue is that you create/drop a new layer in an embedded group.
I opened an issue here https://issues.qgis.org/issues/21863

Le mar. 16 avr. 2019 à 02:17, Rémi Bovard <[hidden email]> a écrit :
Hi there,

I'm confronted to a big issue with embed layers. We have a lot of projects with embed layer groups (like cadastral map, city map, addresses, etc.) and the status (enabled/disabled) is not keept in my child projects.

Steps to reproduce:
- Create new project with QGIS 3.4.5
- Create 2 subgroups and add layers in it (keep them enabled)
- Save project as Ref.qgs
- Close project
- Create a new one
- Add all layers/groups from Ref.qgs
- The layers are activated but not the layergroups --> So the layers are not visible in the map (for me it's already not wanted)
- Activate all layergroups (ctrl+click on layergroups)
- Save the project as Child.qgs
- Open Child.qgs --> The state of layers is not kept, so the layers are still not visible (for me this is a bug)

To resume the structure of Ref.qgs (all layers and layergroups are activated):
- Layergroup A
-- Layer A1
-- Layer A2
- Layergroup B
-- Layer B1
-- Layer B2

Is it the same on your side? It was working well in 2.18.

Thanks for your feedback on this point.

Rémi
_______________________________________________
QGIS-Developer mailing list
[hidden email]
List info: https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-developer
Unsubscribe: https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-developer


--
Denis Rouzaud
[hidden email]
<a href="tel:+41763702122" target="_blank">+41 76 370 21 22
OPENGIS.ch Logo

_______________________________________________
QGIS-Developer mailing list
[hidden email]
List info: https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-developer
Unsubscribe: https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-developer