[MS4W-Users] internal server error 500

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[MS4W-Users] internal server error 500

shreyasinha
Hi all,
            After following the instructions in the readme.txt file i encountered a problem while testing apache ms4w web server..after typing localhost in the URL i got the internal server error..the error logs show the following:
(OS 14001)This application has failed to start because the application configuration is incorrect. Reinstalling the application may fix this problem.  : couldn't create child process: 734001: php-cgi.exe
(OS 14001)This application has failed to start because the application configuration is incorrect. Reinstalling the application may fix this problem.  : couldn't spawn child process: C:/ms4w/Apache/cgi-bin/php-cgi.exe
Please guide me on what to do further

Regards,
Shreya

_______________________________________________
MS4W-Users mailing list
[hidden email]
http://lists.maptools.org/mailman/listinfo/ms4w-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: internal server error 500

Jhon H. Caicedo
Hi,

One of the common causes for this behaviour is that your server has
not VC++2008 redistributable package installed, more information about
it in this URL:

http://bugzilla.maptools.org/show_bug.cgi?id=2184

You can download and install the latest version of VC++2008 runtime from:
2011-09-29 9.0.30729.4148  VC++2008SP1+ATL Fix (x86)
  http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=11895

Just to be sure, what OS is your server running ?

Best regards.
--
Jhon H. Caicedo <[hidden email]>
Skype : jhcaiced     Cel +57-3188714479




On Wed, Jan 11, 2012 at 4:03 AM, Shreya Sinha <[hidden email]> wrote:

> Hi all,
>             After following the instructions in the readme.txt file i
> encountered a problem while testing apache ms4w web server..after typing
> localhost in the URL i got the internal server error..the error logs show
> the following:
> (OS 14001)This application has failed to start because the application
> configuration is incorrect. Reinstalling the application may fix this
> problem.  : couldn't create child process: 734001: php-cgi.exe
> (OS 14001)This application has failed to start because the application
> configuration is incorrect. Reinstalling the application may fix this
> problem.  : couldn't spawn child process: C:/ms4w/Apache/cgi-bin/php-cgi.exe
> Please guide me on what to do further
>
> Regards,
> Shreya
>
> _______________________________________________
> MS4W-Users mailing list
> [hidden email]
> http://lists.maptools.org/mailman/listinfo/ms4w-users
>
_______________________________________________
MS4W-Users mailing list
[hidden email]
http://lists.maptools.org/mailman/listinfo/ms4w-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [MS4W-Users] internal server error 500

Adnanzia
This post has NOT been accepted by the mailing list yet.
In reply to this post by shreyasinha
Remember
"Even if the installed OS is 64bit, the VC++2008 redistributable package to be
installed is the x86 edition."