[MS4W-Users] Problems with PHP-Mapscript after upgrade

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[MS4W-Users] Problems with PHP-Mapscript after upgrade

ludwig@kni-online.de
Hi List,
I run Mapserver from the latest ms4w-package (ms4w_3.0.3) on Windows XP,
Apache 2.2.19 with mod_fcgi 2.3.6, PHP 5.3.6.

I followed the installation docs "K. Installing the MS4W MapServer
Binaries in Other Environments", because I just need the PHP-Mapscript
in my Apache/PHP-Environment.

After Setup phpinfo() returns "MapServer version 6.0.1...", installation
seems to be OK :-)

Problem 1 occurs in PHP when using print_r() on the Mapscript -Objects,
because nothing is displayed.

Example:
<snip>
$blank_map_object = new mapObj($map_file_path);
print_r($blank_map_object);
</snip>

results to:

<snip>mapObj Object ( )</snip>

nothing more, no insight on properties.

But the map-object seems to be OK, because
<snip>$blank_map_object->save('...');</snip>
writes the correct output.


Problem 2 occurs when setting a new projection to the above map-object:

<snip>
$projection_obj = new projectionObj('+init=epsg:900913');
$blank_map_object->projection = $projection_obj;
</snip>

In Mapserver 5.x everything worked as expected, but with MapServer 6 the
above code just doesn't run, no exceptions, no errors, nothing in the
error-log, just no reaction at all, the script stops.

Ludwig

P.S.:
I recognised some typos (?) in chapter k of the downloaded
documentation, some of the listed dlls aren't included or with other
versions ("aspell-15.dll" , "gdal17.dll", "gds32.dll"...)
_______________________________________________
MS4W-Users mailing list
[hidden email]
http://lists.maptools.org/mailman/listinfo/ms4w-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problems with PHP-Mapscript after upgrade

Brent Fraser
Ludwig,

   MS4W does not include 900913 in its epsg file; you'll need to add it.

Best Regards,
Brent Fraser


On 7/18/2011 10:26 AM, Ludwig Kniprath wrote:

> Hi List,
> I run Mapserver from the latest ms4w-package (ms4w_3.0.3) on Windows XP,
> Apache 2.2.19 with mod_fcgi 2.3.6, PHP 5.3.6.
>
> I followed the installation docs "K. Installing the MS4W MapServer
> Binaries in Other Environments", because I just need the PHP-Mapscript
> in my Apache/PHP-Environment.
>
> After Setup phpinfo() returns "MapServer version 6.0.1...", installation
> seems to be OK :-)
>
> Problem 1 occurs in PHP when using print_r() on the Mapscript -Objects,
> because nothing is displayed.
>
> Example:
> <snip>
> $blank_map_object = new mapObj($map_file_path);
> print_r($blank_map_object);
> </snip>
>
> results to:
>
> <snip>mapObj Object ( )</snip>
>
> nothing more, no insight on properties.
>
> But the map-object seems to be OK, because
> <snip>$blank_map_object->save('...');</snip>
> writes the correct output.
>
>
> Problem 2 occurs when setting a new projection to the above map-object:
>
> <snip>
> $projection_obj = new projectionObj('+init=epsg:900913');
> $blank_map_object->projection = $projection_obj;
> </snip>
>
> In Mapserver 5.x everything worked as expected, but with MapServer 6 the
> above code just doesn't run, no exceptions, no errors, nothing in the
> error-log, just no reaction at all, the script stops.
>
> Ludwig
>
> P.S.:
> I recognised some typos (?) in chapter k of the downloaded
> documentation, some of the listed dlls aren't included or with other
> versions ("aspell-15.dll" , "gdal17.dll", "gds32.dll"...)
> _______________________________________________
> MS4W-Users mailing list
> [hidden email]
> http://lists.maptools.org/mailman/listinfo/ms4w-users
>

_______________________________________________
MS4W-Users mailing list
[hidden email]
http://lists.maptools.org/mailman/listinfo/ms4w-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problems with PHP-Mapscript after upgrade

Brent Fraser
Hmm, maybe the parsing changes are causing it.  Maybe try it without the
"+":

$projection_obj = new projectionObj('init=epsg:900913');

Best Regards,
Brent Fraser


On 7/18/2011 1:08 PM, Ludwig Kniprath wrote:

> Hello Brent,
> I think, there must be another reason, because the epsg-file has the
> line with the configuration for epsg "900913"
>
> And the map is displayed without problems if I set
> <snip>
> PROJECTION
>         "init=epsg:900913"
> END
> </snip>
> in the mapfile.
>
> And finally the same error occurs with epsg "31466" or "4326".
>
> As a workaround I commented out the
> <snip>$blank_map_object->projection = $projection_obj;<snip> and set
> the projection in the mapfile.
>
> Ludwig
>
> Am 18.07.2011 18:51, schrieb Brent Fraser:
>> Ludwig,
>>
>>   MS4W does not include 900913 in its epsg file; you'll need to add it.
>>
>> Best Regards,
>> Brent Fraser
>>
>>
>> On 7/18/2011 10:26 AM, Ludwig Kniprath wrote:
>>> Hi List,
>>> I run Mapserver from the latest ms4w-package (ms4w_3.0.3) on Windows
>>> XP,
>>> Apache 2.2.19 with mod_fcgi 2.3.6, PHP 5.3.6.
>>>
>>> I followed the installation docs "K. Installing the MS4W MapServer
>>> Binaries in Other Environments", because I just need the PHP-Mapscript
>>> in my Apache/PHP-Environment.
>>>
>>> After Setup phpinfo() returns "MapServer version 6.0.1...",
>>> installation
>>> seems to be OK :-)
>>>
>>> Problem 1 occurs in PHP when using print_r() on the Mapscript -Objects,
>>> because nothing is displayed.
>>>
>>> Example:
>>> <snip>
>>> $blank_map_object = new mapObj($map_file_path);
>>> print_r($blank_map_object);
>>> </snip>
>>>
>>> results to:
>>>
>>> <snip>mapObj Object ( )</snip>
>>>
>>> nothing more, no insight on properties.
>>>
>>> But the map-object seems to be OK, because
>>> <snip>$blank_map_object->save('...');</snip>
>>> writes the correct output.
>>>
>>>
>>> Problem 2 occurs when setting a new projection to the above map-object:
>>>
>>> <snip>
>>> $projection_obj = new projectionObj('+init=epsg:900913');
>>> $blank_map_object->projection = $projection_obj;
>>> </snip>
>>>
>>> In Mapserver 5.x everything worked as expected, but with MapServer 6
>>> the
>>> above code just doesn't run, no exceptions, no errors, nothing in the
>>> error-log, just no reaction at all, the script stops.
>>>
>>> Ludwig
>>>
>>> P.S.:
>>> I recognised some typos (?) in chapter k of the downloaded
>>> documentation, some of the listed dlls aren't included or with other
>>> versions ("aspell-15.dll" , "gdal17.dll", "gds32.dll"...)
>>> _______________________________________________
>>> MS4W-Users mailing list
>>> [hidden email]
>>> http://lists.maptools.org/mailman/listinfo/ms4w-users
>>>
>>
>
>

_______________________________________________
MS4W-Users mailing list
[hidden email]
http://lists.maptools.org/mailman/listinfo/ms4w-users