7.7.dev: No raster map displays

classic Classic list List threaded Threaded
24 messages Options
12
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

7.7.dev: No raster map displays

Rich Shepard
This is a major problem that I need to resolve ASAP: the monitor (and GUI
map display window) will not display any raster map. The console reports
100% loaded and the icon in the GUI map layer window adds the raster to the
list, but neither produces a visible output of the raster map.

Running a new 7.7.dev from a fresh git repo clone.

Help needed,

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays

Carlos Henrique Grohmann de Carvalho-2
This might sound silly but have you checked your region? Perhaps the region is not on the same place of your raster? Didi you tried 'zoom to layer' or 'zoom to region'? 

C

On Wed, Jul 24, 2019 at 10:44 AM Rich Shepard <[hidden email]> wrote:
This is a major problem that I need to resolve ASAP: the monitor (and GUI
map display window) will not display any raster map. The console reports
100% loaded and the icon in the GUI map layer window adds the raster to the
list, but neither produces a visible output of the raster map.

Running a new 7.7.dev from a fresh git repo clone.

Help needed,

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user


--
Prof. Carlos Henrique Grohmann
Institute of Energy and Environment - Univ. of São Paulo, Brazil
- Digital Terrain Analysis | GIS | Remote Sensing - 

http://orcid.org/0000-0001-5073-5572
________________
Can’t stop the signal.

_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays

Rich Shepard
On Wed, 24 Jul 2019, Carlos Henrique Grohmann de Carvalho wrote:

> This might sound silly but have you checked your region? Perhaps the
> region is not on the same place of your raster? Didi you tried 'zoom to
> layer' or 'zoom to region'?

Carlos

Not a silly question at all. I tried 'zoom to layer' with no results.

However, there is a mask for the vector map, 'analytical_area', which is
much smaller the area covered by the DEM. The region is also set to the
analytical_area map and this might be the issue. Changing the region to the
raster DEM does not allow the map to display.

While waiting for a solution to the display issue I tried running r.flow on
the DEM and aspact maps. Grass refused because of a region resolution
discrepancy between the analytical_area and DEM maps:

DEM resolution: 3 3
analytical_area resolution: 2.99763360 3.00134608

'g.region vect=analytical_area res=3 -p' did not change the floating point
values to integer 3s.

Thanks,

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays [UPDATE]

Rich Shepard
On Wed, 24 Jul 2019, Rich Shepard wrote:

> While waiting for a solution to the display issue I tried running r.flow on
> the DEM and aspact maps. Grass refused because of a region resolution
> discrepancy between the analytical_area and DEM maps:

> 'g.region vect=analytical_area res=3 -p' did not change the floating point
> values to integer 3s.

Using nwres and ewres set to 3 also made no difference.

Setting the region to the DEM allows r.flow to run, but it does not produce
the flowline map, only flowlengths and flowaccumulation.

So, three (perhaps related?) issues remain: 1) no display of raster maps
regardless of region, 2) r.flow does not produce flowline map, and 3) cannot
set nsres/ewres to integer 3 on vector analytical_area map.

Regards,

Rich

_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays

Carlos Henrique Grohmann de Carvalho-2
In reply to this post by Rich Shepard
Hi Rich

regarding the region setting, to adjust the resolution to 3m, use a "-a" flag ('g.region vect=analytical_area res=3 -pa')

also try to set the region, than re-run any previous steps (like re-import the raster), to be sure that any operation is being run with the proper region settings.

C


On Wed, Jul 24, 2019 at 11:44 AM Rich Shepard <[hidden email]> wrote:
On Wed, 24 Jul 2019, Carlos Henrique Grohmann de Carvalho wrote:

> This might sound silly but have you checked your region? Perhaps the
> region is not on the same place of your raster? Didi you tried 'zoom to
> layer' or 'zoom to region'?

Carlos

Not a silly question at all. I tried 'zoom to layer' with no results.

However, there is a mask for the vector map, 'analytical_area', which is
much smaller the area covered by the DEM. The region is also set to the
analytical_area map and this might be the issue. Changing the region to the
raster DEM does not allow the map to display.

While waiting for a solution to the display issue I tried running r.flow on
the DEM and aspact maps. Grass refused because of a region resolution
discrepancy between the analytical_area and DEM maps:

DEM resolution: 3 3
analytical_area resolution: 2.99763360 3.00134608

'g.region vect=analytical_area res=3 -p' did not change the floating point
values to integer 3s.

Thanks,

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user


--
Prof. Carlos Henrique Grohmann
Institute of Energy and Environment - Univ. of São Paulo, Brazil
- Digital Terrain Analysis | GIS | Remote Sensing - 

http://orcid.org/0000-0001-5073-5572
________________
Can’t stop the signal.

_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays

Micha Silver-2

On 7/24/19 7:10 PM, Carlos Henrique Grohmann de Carvalho wrote:
Hi Rich

regarding the region setting, to adjust the resolution to 3m, use a "-a" flag ('g.region vect=analytical_area res=3 -pa')

also try to set the region, than re-run any previous steps (like re-import the raster), to be sure that any operation is being run with the proper region settings.

C


Can you share the original DEM (before importing to GRASS) so we can try on different systems?



On Wed, Jul 24, 2019 at 11:44 AM Rich Shepard <[hidden email]> wrote:
On Wed, 24 Jul 2019, Carlos Henrique Grohmann de Carvalho wrote:

> This might sound silly but have you checked your region? Perhaps the
> region is not on the same place of your raster? Didi you tried 'zoom to
> layer' or 'zoom to region'?

Carlos

Not a silly question at all. I tried 'zoom to layer' with no results.

However, there is a mask for the vector map, 'analytical_area', which is
much smaller the area covered by the DEM. The region is also set to the
analytical_area map and this might be the issue. Changing the region to the
raster DEM does not allow the map to display.

While waiting for a solution to the display issue I tried running r.flow on
the DEM and aspact maps. Grass refused because of a region resolution
discrepancy between the analytical_area and DEM maps:

DEM resolution: 3 3
analytical_area resolution: 2.99763360 3.00134608

'g.region vect=analytical_area res=3 -p' did not change the floating point
values to integer 3s.

Thanks,

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user


--
Prof. Carlos Henrique Grohmann
Institute of Energy and Environment - Univ. of São Paulo, Brazil
- Digital Terrain Analysis | GIS | Remote Sensing - 

http://orcid.org/0000-0001-5073-5572
________________
Can’t stop the signal.

_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
-- 
Micha Silver
Ben Gurion Univ.
Sde Boker, Remote Sensing Lab
cell: +972-523-665918

_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays

Rich Shepard
On Wed, 24 Jul 2019, Micha Silver wrote:

> Can you share the original DEM (before importing to GRASS) so we can try
> on different systems?

Micha,

The LiDAR subdirectory for the 2009_OLC_North_Coast is 3.2G; tarred and xz
compressed might reduce that by 40% so it's much too large to easily share.

I'll take Carlos' suggestion to set the region to the DEM then re-import the
LiDAR data and re-run r.slope.aspect and r.flow.

In-and-out of the office today but will report results.

Thanks,

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays

Rich Shepard
In reply to this post by Carlos Henrique Grohmann de Carvalho-2
On Wed, 24 Jul 2019, Carlos Henrique Grohmann de Carvalho wrote:

> regarding the region setting, to adjust the resolution to 3m, use a "-a"
> flag ('g.region vect=analytical_area res=3 -pa')

Carlos,

The CRS is in international feet, not meters, but I'll use the -a option.

> also try to set the region, than re-run any previous steps (like re-import
> the raster), to be sure that any operation is being run with the proper
> region settings.

Will do. Good idea because the default region is probably much too small.

More later,

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays

Helmut Kudrnovsky
Rich Shepard wrote

> On Wed, 24 Jul 2019, Carlos Henrique Grohmann de Carvalho wrote:
>
>> regarding the region setting, to adjust the resolution to 3m, use a "-a"
>> flag ('g.region vect=analytical_area res=3 -pa')
>
> Carlos,
>
> The CRS is in international feet, not meters, but I'll use the -a option.
>
>> also try to set the region, than re-run any previous steps (like
>> re-import
>> the raster), to be sure that any operation is being run with the proper
>> region settings.
>
> Will do. Good idea because the default region is probably much too small.
>
> More later,
>
> Rich
> _______________________________________________
> grass-user mailing list

> grass-user@.osgeo

> https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user

See

https://grass.osgeo.org/download/sample-data/

Ever tried with the NC sample data set?

It's easier to reproduce the steps you've done for the community.



-----
best regards
Helmut
--
Sent from: http://osgeo-org.1560.x6.nabble.com/Grass-Users-f3884509.html
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
best regards
Helmut
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays

Rich Shepard
In reply to this post by Rich Shepard
On Wed, 24 Jul 2019, Rich Shepard wrote:

> Will do. Good idea because the default region is probably much too small.

Set the region to the DEM and re-imported the data file. Still no display.
Very strange. Please send other ideas for finding why raster maps no longer
are visible.

Regards,

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays

Carlos Henrique Grohmann de Carvalho-2
what does the metadata of the raster says (r.info)?

On Wed, Jul 24, 2019 at 3:33 PM Rich Shepard <[hidden email]> wrote:
On Wed, 24 Jul 2019, Rich Shepard wrote:

> Will do. Good idea because the default region is probably much too small.

Set the region to the DEM and re-imported the data file. Still no display.
Very strange. Please send other ideas for finding why raster maps no longer
are visible.

Regards,

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user


--
Prof. Carlos Henrique Grohmann
Institute of Energy and Environment - Univ. of São Paulo, Brazil
- Digital Terrain Analysis | GIS | Remote Sensing - 

http://orcid.org/0000-0001-5073-5572
________________
Can’t stop the signal.

_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays

Rich Shepard
In reply to this post by Helmut Kudrnovsky
On Wed, 24 Jul 2019, Helmut Kudrnovsky wrote:

> Ever tried with the NC sample data set?
> It's easier to reproduce the steps you've done for the community.

Helmut,

Duh! I didn't think of trying other locations, silly me.

The problem is with this location only so I think the thing to do is remove
it from /data/grassdata/ and start over with a fresh location.

I work from scripts so I can re-product the one raster map (the DEM) and the
vector maps all from the .dat files. I'll do this and post the results.

Thanks for pointing out what I totally overlooked.

Best regards,

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays

Rich Shepard
In reply to this post by Carlos Henrique Grohmann de Carvalho-2
On Wed, 24 Jul 2019, Carlos Henrique Grohmann de Carvalho wrote:

> what does the metadata of the raster says (r.info)?

Redacted version:

+----------------------------------------------------------------------------+
  | Map:      xxxxxxxxxxx_bedem              Date: Wed Jul 24 11:30:58 2019    |
  | Mapset:   topography                     Login of Creator: rshepard        |
  | Location: someplace                                                        |
  | DataBase: /data/grassdata                                                  |
  | Title:                                                                     |
  | Timestamp: none                                                            |
  |----------------------------------------------------------------------------|
  |                                                                            |
  |   Type of Map:  raster               Number of Categories: 0               |
  |   Data Type:    FCELL                                                      |
  |   Rows:         15497                                                      |
  |   Columns:      10222                                                      |
  |   Total Cells:  158410334                                                  |
  |        Projection: NAD_1983_HARN_Oregon_Statewide_Lambert_Feet_Intl        |
  |            N:  1294726.5    S:  1248235.5   Res:     3                     |
  |            E:   443401.5    W:   412735.5   Res:     3                     |
  |   Range of data:    min = -3.39  max = 1505.69                             |
  |                                                                            |
  |   Data Description:                                                        |
  |    generated by r.in.gdal                                                  |
  |                                                                            |
  |   Comments:                                                                |
  |    r.in.gdal --overwrite -o input="/home/rshepard/projects/xxx/xxx\        |
  |    /data/LDQ-45123B8/2009_OLC_North_Coast/Bare_Earth/\                     |
  |    be45123b8/hdr.adf" output="xxxxxxxxxxx_bedem" memory=300 offset=0 nu\   |
  |    m_digits=0                                                              |
  |                                                                            |
  +----------------------------------------------------------------------------+

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays [UPDATE]

Helmut Kudrnovsky
In reply to this post by Rich Shepard
Rich Shepard wrote

> On Wed, 24 Jul 2019, Rich Shepard wrote:
>
>> While waiting for a solution to the display issue I tried running r.flow
>> on
>> the DEM and aspact maps. Grass refused because of a region resolution
>> discrepancy between the analytical_area and DEM maps:
>
>> 'g.region vect=analytical_area res=3 -p' did not change the floating
>> point
>> values to integer 3s.
>
> Using nwres and ewres set to 3 also made no difference.
>
> Setting the region to the DEM allows r.flow to run, but it does not
> produce
> the flowline map, only flowlengths and flowaccumulation.
>
> So, three (perhaps related?) issues remain: 1) no display of raster maps
> regardless of region, 2) r.flow does not produce flowline map, and 3)
> cannot
> set nsres/ewres to integer 3 on vector analytical_area map.
>
> Regards,
>
> Rich
>
> _______________________________________________
> grass-user mailing list

> grass-user@.osgeo

> https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user

If you want that analytical extent matches your vector extent _and_ the DEM
resolution,  use g.region -a raster=DEM vector=yourvector.

Please read the g.region manual.



-----
best regards
Helmut
--
Sent from: http://osgeo-org.1560.x6.nabble.com/Grass-Users-f3884509.html
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
best regards
Helmut
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays [UPDATE]

Rich Shepard
On Wed, 24 Jul 2019, Helmut Kudrnovsky wrote:

> If you want that analytical extent matches your vector extent _and_ the DEM
> resolution,  use g.region -a raster=DEM vector=yourvector.

Helmut,

I've read the manual and missed understanding that it can be defined by both
raster and vector maps.

I don't think this is necessary. I can set the region to the DEM and the
MASK to the vector map so r.slope.aspect and r.flow will operate only within
the mask regardless of the overall region size. Unless I'm mistaken about
the function of the MASK.

Best regards,

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays

Helmut Kudrnovsky
In reply to this post by Rich Shepard
Rich Shepard wrote

> On Wed, 24 Jul 2019, Carlos Henrique Grohmann de Carvalho wrote:
>
>> what does the metadata of the raster says (r.info)?
>
> Redacted version:
>
> +----------------------------------------------------------------------------+
>   | Map:      xxxxxxxxxxx_bedem              Date: Wed Jul 24 11:30:58
> 2019    |
>   | Mapset:   topography                     Login of Creator: rshepard      
> |
>   | Location: someplace                                                      
> |
>   | DataBase: /data/grassdata                                                
> |
>   | Title:                                                                    
> |
>   | Timestamp: none                                                          
> |
>  
> |----------------------------------------------------------------------------|
>   |                                                                          
> |
>   |   Type of Map:  raster               Number of Categories: 0              
> |
>   |   Data Type:    FCELL                                                    
> |
>   |   Rows:         15497                                                    
> |
>   |   Columns:      10222                                                    
> |
>   |   Total Cells:  158410334                                                
> |
>   |        Projection: NAD_1983_HARN_Oregon_Statewide_Lambert_Feet_Intl      
> |
>   |            N:  1294726.5    S:  1248235.5   Res:     3                    
> |
>   |            E:   443401.5    W:   412735.5   Res:     3                    
> |
>   |   Range of data:    min = -3.39  max = 1505.69                            
> |
>   |                                                                          
> |
>   |   Data Description:                                                      
> |
>   |    generated by r.in.gdal                                                
> |
>   |                                                                          
> |
>   |   Comments:                                                              
> |
>   |    r.in.gdal --overwrite -o input="/home/rshepard/projects/xxx/xxx\      
> |
>   |    /data/LDQ-45123B8/2009_OLC_North_Coast/Bare_Earth/\                    
> |
>   |    be45123b8/hdr.adf" output="xxxxxxxxxxx_bedem" memory=300 offset=0
> nu\   |
>   |    m_digits=0                                                            
> |
>   |                                                                          
> |
>  
> +----------------------------------------------------------------------------+
>
> Rich
> _______________________________________________
> grass-user mailing list

> grass-user@.osgeo

> https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user

And v.info of the vector?



-----
best regards
Helmut
--
Sent from: http://osgeo-org.1560.x6.nabble.com/Grass-Users-f3884509.html
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
best regards
Helmut
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays

Carlos Henrique Grohmann de Carvalho-2
In reply to this post by Rich Shepard
Well, you do have data there.. could it be as simple as setting a new colortable? 

On Wed, Jul 24, 2019 at 3:54 PM Rich Shepard <[hidden email]> wrote:
On Wed, 24 Jul 2019, Carlos Henrique Grohmann de Carvalho wrote:

> what does the metadata of the raster says (r.info)?

Redacted version:

+----------------------------------------------------------------------------+
  | Map:      xxxxxxxxxxx_bedem              Date: Wed Jul 24 11:30:58 2019    |
  | Mapset:   topography                     Login of Creator: rshepard        |
  | Location: someplace                                                        |
  | DataBase: /data/grassdata                                                  |
  | Title:                                                                     |
  | Timestamp: none                                                            |
  |----------------------------------------------------------------------------|
  |                                                                            |
  |   Type of Map:  raster               Number of Categories: 0               |
  |   Data Type:    FCELL                                                      |
  |   Rows:         15497                                                      |
  |   Columns:      10222                                                      |
  |   Total Cells:  158410334                                                  |
  |        Projection: NAD_1983_HARN_Oregon_Statewide_Lambert_Feet_Intl        |
  |            N:  1294726.5    S:  1248235.5   Res:     3                     |
  |            E:   443401.5    W:   412735.5   Res:     3                     |
  |   Range of data:    min = -3.39  max = 1505.69                             |
  |                                                                            |
  |   Data Description:                                                        |
  |    generated by r.in.gdal                                                  |
  |                                                                            |
  |   Comments:                                                                |
  |    r.in.gdal --overwrite -o input="/home/rshepard/projects/xxx/xxx\        |
  |    /data/LDQ-45123B8/2009_OLC_North_Coast/Bare_Earth/\                     |
  |    be45123b8/hdr.adf" output="xxxxxxxxxxx_bedem" memory=300 offset=0 nu\   |
  |    m_digits=0                                                              |
  |                                                                            |
  +----------------------------------------------------------------------------+

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user


--
Prof. Carlos Henrique Grohmann
Institute of Energy and Environment - Univ. of São Paulo, Brazil
- Digital Terrain Analysis | GIS | Remote Sensing - 

http://orcid.org/0000-0001-5073-5572
________________
Can’t stop the signal.

_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays [UPDATE]

Helmut Kudrnovsky
In reply to this post by Rich Shepard
Rich Shepard wrote

> On Wed, 24 Jul 2019, Helmut Kudrnovsky wrote:
>
>> If you want that analytical extent matches your vector extent _and_ the
>> DEM
>> resolution,  use g.region -a raster=DEM vector=yourvector.
>
> Helmut,
>
> I've read the manual and missed understanding that it can be defined by
> both
> raster and vector maps.
>
> I don't think this is necessary. I can set the region to the DEM and the
> MASK to the vector map so r.slope.aspect and r.flow will operate only
> within
> the mask regardless of the overall region size. Unless I'm mistaken about
> the function of the MASK.
>
> Best regards,
>
> Rich
> _______________________________________________
> grass-user mailing list

> grass-user@.osgeo

> https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user

As you mentioned in your mail above:

>DEM resolution: 3 3
>analytical_area resolution: 2.99763360 3.00134608

'>g.region vect=analytical_area res=3 -p' did not change the floating >point
{values to integer 3s.

Do you see your mismatch?

If you do g.region vect=yourvector res=whatever it tries to close as
possible to the resolution, but it's not aligned with your raster.

Some raster modules will issue some warnings or errors.

Moritz gave you a good explanation about region settings, masks etc aorund
the end of last year.




-----
best regards
Helmut
--
Sent from: http://osgeo-org.1560.x6.nabble.com/Grass-Users-f3884509.html
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
best regards
Helmut
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays [UPDATE]

Helmut Kudrnovsky
Helmut Kudrnovsky wrote

> Rich Shepard wrote
>> On Wed, 24 Jul 2019, Helmut Kudrnovsky wrote:
>>
>>> If you want that analytical extent matches your vector extent _and_ the
>>> DEM
>>> resolution,  use g.region -a raster=DEM vector=yourvector.
>>
>> Helmut,
>>
>> I've read the manual and missed understanding that it can be defined by
>> both
>> raster and vector maps.
>>
>> I don't think this is necessary. I can set the region to the DEM and the
>> MASK to the vector map so r.slope.aspect and r.flow will operate only
>> within
>> the mask regardless of the overall region size. Unless I'm mistaken about
>> the function of the MASK.
>>
>> Best regards,
>>
>> Rich
>> _______________________________________________
>> grass-user mailing list
>
>> grass-user@.osgeo
>
>> https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
>
> As you mentioned in your mail above:
>
>>DEM resolution: 3 3
>>analytical_area resolution: 2.99763360 3.00134608
>
> '>g.region vect=analytical_area res=3 -p' did not change the floating
> >point
> {values to integer 3s.
>
> Do you see your mismatch?
>
> If you do g.region vect=yourvector res=whatever it tries to close as
> possible to the resolution, but it's not aligned with your raster.
>
> Some raster modules will issue some warnings or errors.
>
> Moritz gave you a good explanation about region settings, masks etc aorund
> the end of last year.
>
>
>
>
> -----
> best regards
> Helmut
> --
> Sent from: http://osgeo-org.1560.x6.nabble.com/Grass-Users-f3884509.html
> _______________________________________________
> grass-user mailing list

> grass-user@.osgeo

> https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user

See here:

https://www.mail-archive.com/grass-user@.../msg36351.html



-----
best regards
Helmut
--
Sent from: http://osgeo-org.1560.x6.nabble.com/Grass-Users-f3884509.html
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
best regards
Helmut
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 7.7.dev: No raster map displays [FIXED]

Rich Shepard
In reply to this post by Carlos Henrique Grohmann de Carvalho-2
On Wed, 24 Jul 2019, Carlos Henrique Grohmann de Carvalho wrote:

> Well, you do have data there.. could it be as simple as setting a new
> colortable?

Carlos,

I suspect not. It originally displayed in one set of colors and I changed
that to the elevation color table. Now it's nothing but blank.

Created a new, replacement location and imported the hdr.adf. It displays
with the default color set so I will copy it from PERMANENT to topography,
remove the former, and change the colortable to 'elevation.' The region is
set (as the default) to the DEM and the analytical area is the new MASK.

Thanks and best regards,

Rich
_______________________________________________
grass-user mailing list
[hidden email]
https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/grass-user
12